Kalendern för Östra Öppna Sprintcupen 2014

Knappt har rallybilarna ställts in i garagen runt om i landet efter en tuff säsong (några tävlingar kvar dock) innan det börjar bli dags att planera inför 2014, här är kalendern för nästa års upplaga av Östra Öppna Sprintcupen, bara att skriva in i kalendern.

 

Och Östra Öppna Sprintcupen börjar med en ”liten knall” då MK Orion gör comeback och står för premiären med sin tävling söndagen den 23 februari och vi hoppas på en härlig vintersprint i skogarna kring Hallstavik. Nästa deltävling körs redan helgen när Östhammars MK delar tävlingsdatum med Vasaloppet, söndagen den 2 mars, en tävling som brukar ha lapp på luckan med anmälningar.

 

Sen kan ”spikdäcken” plockas av och vi får hoppas att Kung Bore gör snabb sorti för redan söndagen den 4 maj* blir det åka av norr om Arlanda när Sigtuna RC börjar grussäsongens deltävlingar. Efter det blir det ett långt ”sommarlov” innan det blir en hektisk höst med start på Bartolomeus namnsdag söndagen den 24 augusti med Rasbo MK som arrangör och mindre än en vecka efter, redan lördagen den 30 augusti är det MK Rimos tävling som gäller.

 

Två deltävlingar återstår och näst sista racet går ute på Mälaröarna, exakt datum är inte satt ännu men Mälaröarnas MK återkommer om det och sen enligt kalendern så körs finalen i Vallentuna-trakten lördagen den 13 september med Vallentuna MK som arrangör.

 

Östra Öppna Sprintcupen 2014

 

Kalendern för 2014 ser ut som följer

1) 23 februari, RS, MK Orion

2)  2 mars, RS, Östhammars MK

3)  4 maj*, RS, Sigtuna RC

4)  24 augusti, RS, Rasbo MK

6)  30 augusti, RS, MK Rimo

7/8)  TBA Hösten, RS, Mälaröarnas MK

8/7)  13 september, RS, Vallentuna MK

 

Mer reservation då för de två sista deltävlingarna och så klart väder och vind.

 

* uppdaterat kl 13.00 den 7 november/Niclas