Inför lördagens Ramirent-Sprinten i Vallentuna

Imorgon lördag arrangerar Vallentuna MK traditionsenligt sin rallysprint i Markim, Vallentuna, norr om Stockholm. Årets upplaga av Ramirent-Sprinten har 75 av de snabbaste ekipagen i Uppland och Stockholm med omnejd på startlinjen.

Ramirentspinten är i år den tredje deltävlingen i Östra Öppna Sprintcupen och det är nu det kommer att börjas att avgöras vilka som är med i kampen om titlarna i de olika klasserna. Båda seriesegrarna de två tyngsta klasserna är anmälda och leder även cupen så här långt.

Kan någon rå på Mikael Waxell i Vallentuna?

Mikael Waxell från SMK Uppsala som leder den fyrhjulsdrivna klassen kan räkna med hård uppvaktning från Håkan Eriksson, även han i en Ford Escort Cosworth. Med i leken finns också bland annat seriens tvåa Nils Jensen i sin WRC Skoda. Spännande också att se vilken bil som gömmer sig bakom TBA för SMK Linde-föraren Magnus Henriksson som är med i 4wd-klassen.

I klassen för tvåhjulsdrivet anförs fältet av en ledande hemmaföraren Magnus Wallén i sin Nissan Sunny som även leder årets serie, jagad av de två Corsaförarna Tommy Högström och Patrik Åhman. I den senaste deltävlingen var det just Patrik Åhman som vann med en tiondel före Magnus Wallén.

Fredrik Spångberg

I klassen Grupp F Rwd leder Fredrik Spångberg efter två raka segrar. Återstår att se vad han kan göra mot en comebackande Leif Söderlund. Men duon får se upp, för Tommy Ohlsson och Dick Larsson kommer att sikta på en placering högt upp på pallen.

Tävlingen börjar klockan 11.00 med det första åket och prisutdelningen är beräknad till 15.30. Där mellan ska det köras tre åk där den bästa tiden räknas. Och som grädde på moset, gött mos alltså, kommer Snap Off att skänka 5000 kronor till det ekipaget i 4wd respektive 2wd som sätter det snabbaste åket. Upplagt för maximum attack hela dagen.

Speaker, resultatgivning, servering, serviceplats är centrerad till målplasten vid Lena Gård i Markim och löpande resultatgivning sker på klubbens Facebooksida.