Tidemand startar VM-säsongen i Svenska Rallyt

Annons:

Fjärde mästartiteln i Asien, fyra segrar i WRC2 och fem nationella titlar. Förra årets facit ger SKODA Motorsport starkt självförtroende inför 2016. En säsong som inleds i Sverige med hemmaföraren Pontus Tidemand som en av favoriterna. – Vi vill verkligen vara med i toppen, säger Tidemand.

SKODA Motorsport kommer med full uppsättning till Sverige för start i WRC2 i Svenska Rally den 11-14 februari. På förarsidan återfinns tjeckiske Jan Kopecky, finske Esapekka Lappi och självklart svenske Pontus Tidemand. Hemmaföraren som förra året kontrakterades av SKODAs fabriksteam och direkt tackade för förtroendet genom att bli mästare i Asia-Pacific Rally Championship.

I år satsar SKODA Motorsport fullt ut på WRC2 i VM-serien. En serie som Tidemand gjorde några inhopp i förra säsongen, tog en seger, två andraplatser och en tredjeplats. Det räckte till en femteplats då – i år är siktet högre ställt.
– Vi vill vara med i toppen, säger Pontus som till i år har en ny kartläsare vid sin sida.

Jonas Andersson är en av världens mest erfarna kartläsare och har de senaste åren haft stora framgångar i WRC.

– Vi har redan gjort en del tester tillsammans och jag kan knappt vänta på att äntligen få komma igång och tävla tillsammans, säger Tidemand.

Annons:

Precis som förra året står SKODA Motorsport på startlinjen med sin kraftfulla fyrhjulsdrivna Fabia R5 lackerad i svart, vitt och grönt.

– Vi har lovat våra fans att göra allt vi kan för att upprepa succén från förra året kommande säsong. Vi ser fram emot en rivstart i Sverige i februari, säger SKODA Motorsports chef Michal Hrabanek.

Annonser: