Åhlin om totalsegern i South Swedish Rally

Annons:

Landslagsföraren Fredrik Åhlin med sin kartläsare Morten Abrahamsen vann South Swedish Rally, som duon ledde från första till sista meter.

– Vi är självklart supernöjda med att få stå överst på pallen, och det är beviset på att vi har spelat våra kort rätt, summerar Fredrik med glimten i ögat.

Det är många faktorer som måste spela samman för att kunna vara med och slåss om totalsegern i det anrika South Swedish Rally, som för övrigt firade 40-års jubileum. Förarna måste märka in sina däck innan start och då finns det möjlighet att välja olika gummiblandningar.

– Jag valde att gå på en mjukare gummiblandning, men vägarna visade sig vara mycket hårdare än jag förväntat mig, och däcken slets brutalt, berättar Fredrik.

Det var säkert en av anledningarna till att LeoVegas World Rally Team gick ut i ett högt tempo redan på rallyts första etapp som kördes på fredag kväll så teamet kunde krypa till kojs med en totalledning.

Annons:

Fredrik och Morten förvaltade sin ledning väl trots att de under andra etappen hade det lite dåligt med däck på fötterna, men de kunde till slut köra upp på målrampen som årets totalsegrare.

– Vårt mål med årets satsning är klar, vi ska köra bil i många mil, och då vi inte tävlar om någon titel i Rally-SM så var det totalsegern som var viktigast för oss i rallyt, säger Fredrik.

– Det är alltid roligt att vinna, och vinster ger motivation till alla i teamet för att arbeta vidare mot nästa rally, och självklart för vårt gemensamma mål med LeoVegas World Rally Team inför satsningen i WRC2 2016, summerar Fredrik och är grymt tacksam för teamets insats under rallyt.

Annonser: