Andreas Mikkelsen räddade helgen för Volkswagen

Annons:

Hemmatävlingen ADAC Rallye Deutschland blev en besvikelse för Volkswagen. Jari-Matti Latvala for av vägen på sista dagen och missade chansen att ta sin andra raka seger. Latvalas sorti innebar även att Volkswagens rekordlånga svit med 12 segrar i rad bröts.

 

Efter att både Ogier och Latvala kraschat ur sig på hemmatävlingen fick norske Andreas Mikkelsen stå upp för Volkswagen Motorsport när han räddade lite av teamets ära med sin tredjeplats. Det var för övrigt första gången som Mikkelsen fick kliva upp på pallen i en VM-tävling på asfalt.

– Förhållandena var extremt svåra. Vädret ställde till det alla tre dagarna och gjorde det verkligt halt. Det var till och med ännu svårare på söndagen och alla förare hade åtminstone en skräckupplevelse på dagens första specialsträcka. Oturligt nog ledde en sådan till att Jari-Matti Latvala fick bryta i förtid. Det var synd eftersom teamet förtjänade att vinna på hemmaplan. Jag hoppas att min tredjeplats är en liten tröst. Jag är mycket glad åt min första pallplats i ett asfaltrally, kommenterade Andreas efter tävlingen.

Chefen för Volkswagen Motorsport, Jost Capito, kommenterade teamets insats och gratulerade Neuville och Hyundai efter tävlingen.

Annons:

-Vi är naturligtvis besvikna. Vi var så nära en seger på hemmaplan men ett litet misstag fick stora konsekvenser. Tyvärr kunde inte Jari-Matti Latvala förvandla sin stora ledning till en seger. Men misstag sker i rally och det är en del av sporten. Vi är bara människor trots allt. Men efter tolv segrar i rad ska vi inte gräma oss allt för mycket efter en miss. Det verkar som om lyckan inte är med oss i Rally Germany. Vi vinner som ett team och förlorar som ett team. Idag förlorade vi en möjlig seger med Jari-Matti men vi vann en pallplats med Andreas Mikkelsen. Grattis till Thierry Neuville och Hyundai till deras första seger i World Rally Championship!

Annonser: