Beslutsam Johan Holmberg siktar på SM-silvret

Annons:

På fredag kväll startar SM-finalen i Rally när Rally Uppsala ska avgöras. Den regerande mästaren i Trimmat 2wd, Johan Holmberg, får lämna ifrån sig mästarbältet men siktar på det näst bästa, SM-silvret.
För ganska precis ett år sedan blev det klart efter en dramatisk sistasträcka i SM-finalen i Uppsala att Suzuki-föraren Johan Holmberg tog hem SM-guldet i klassen för Trimmat 2wd. Men i år har det gått tyngre under säsongen och guldet har Corolla-föraren Leif Peterson sett till att det skulle till Göteborg. Men det är fortfarande öppet om de andra SM-medaljerna och Johan med sin codriver Henrik Appelskog siktar på SM-silvret.

– Vi har testat ganska ordentligt inför tävlingen och bland annat provat olika däck, där vi tror oss hittat ett bra recept, säger codrivern Henrik Appelskog.

Suzuki-duon ligger tvåa i tabellen och trean Victor Henriksson kommer inte till start. Den närmaste utmanaren om silvret är Johan Carlsson.

– Tyvärr är guldet utom räckhåll den här gången men vi siktar stenhårt på att plocka hem silvret. Jag tror vi grejar det, säger en beslutsam Johan Holmberg.

Annons:

Start och mål för Rally Uppsala är förlagt till Vaksala Torg i centrala Uppsala. Även servicen är förlagt till Vaksala torg och det ger fina möjligheter att se bilarna och de tävlande på nära håll. Första tävlingsdagen består av två tuffa sträckor i mörker, den första nästan två mil lång följt av en kortare på knappt åtta kilometer innan det är dags för nattuppehåll.

lördagen skall allt avgöras och första start är 08 00. Tävlingen går i trakterna runt Uppsala och en publiksträcka, som också körs på lördagen, är förlagd till Science Park i Uppsala, där första bil startar 11 00. Första bil i mål på lördag beräknas till 17 15.

Annonser: