Jerker Axelsson redo att försvara SM-guldet i rally

Annons:

I helgen körs den första deltävlingen av årets Rally-SM i Sandviken. På plats kommer förra årets guldmedaljörer i Trimmat 4WD Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson att finnas och de hoppas att starta säsongen med en pallplacering.

Efter förra årets succe för Jerker Axelsson och Mattias Andersson med dubbla SM-guld i rally (Trimmat 4WD i ordinarie serien och i Sprint-SM på asfalt) så startar årets guldjakt i helgen med klassiska tävlingen Vinterpokalen i Sandviken. Dock kom årets första SM-medalj redan förra helgen i Örebro.

– Vi fick med oss ett brons från SM-veckan i sprint, direkt efter tävlingen var jag besviken att vi inte fick silvret som vi bara var 0,8 sekunder ifrån men nu är jag ändå nöjd och det känns som bra bränsle för mig inför helgens tävling, berättar Jerker.

Suverän förra helgen var Pontus Tidemand som även kommer till Vinterpokalen med en Ford Fiesta WRC, med en VM-förare i startfältet så är pallen är målet för Jerker om kör en Subaru Impreza WRC S10.

– Att sikta mot vinst är ju nästan omöjligt när Pontus är med men vi skall försöka vara den som är närmast honom och hoppas att vi kan stressa honom på någon sträcka i alla fall, säger Jerker med ett skratt.

Annons:

I klassen Trimmat 4WD finns det 18 st anmälda förare och det är inte bara Tidemand som Jerker får se upp för. På plats kommer bland annat även Mats Jonsson vara (18 st SM-guld) och Robin Friberg som kommer i en helt ny Citroen DS3 R5.

– Jag är laddad och vi siktar på en pallplacering så vi får en bra start på årets säsong, avslutar Jerker Axelsson.

Annonser: