Rickard Andersson glänste i Rally Sigtuna

Annons:

1300 Rallycup var på plats i Rally Sigtuna för att köra den näst sista deltävlingen. Efter sex spännande sträckor var det Rickard Andersson i topp som ökade sin ledning inför finalen i Örebro.

Tolv Suzukis kom till start i Rally Sigtuna och efter en tuff start för några av ekipagen var det till slut åtta bilar i mål. Och lovorden var stora från 1300 Rallycup.

– Samtliga inblandade man pratade efter tävlingen med bara log och talade gott om arrangemanget och sträckorna, berättar Emil Carlsson från styrelsen i 1300 Rallycup.

– Tävlingens sex specialsträckor innehöll allt mellan himmel och jord, vi fick åka fullt med våra högvarviga maskiner, vi fick svettas på trånga skogsvägar, och hålla andan över krön in i nypande svängar, vi fick uppleva en fantastisk tävling helt enkelt, fortsätter Emil.

På de tre inledande sträckorna visade Rickard Andersson kvalitet och åkte otroligt fort. Jan Erik Eriksson var inte långt efter men tappade några sekunder, Ola Strömberg tog fram rutinen och var med som trea.

Annons:

Markus Kujanpää
Tyvärr försvann hela fyra ekipage under de inledande tre sträckorna. Bland annat Markus Kujanpää och Andreas Hultström med trasig framvagn, de satte tredje tid på SS1.

Mattias Lagström

Mattias Lagström gjorde nån form av urladdning på SS4 och tog sträcksegern här. Strömberg fick lov att kavla upp ärmarna och byta däck efter punktering på sträckan och försvann tyvärr från pallstriden, dock visade han klass direkt med en sträckseger på SS5, en sekund före Emil Carlsson.

Inför SS6, den sista sträckan, ledde Rickard med 15 sekunder över Jan Erik och i fajten om tredje platsen hade Mattias Lagström cirka fem sekunder tillgodo på Emil Carlsson.

Jan Erik Eriksson
Jan Erik gjorde vad han kunde men Rickard segrade välförtjänt med nio sekunder och avståndet mellan ”Laggen” och Emil krympte något men det slutade med fyra sekunders fördel till Lagström.

Christian Granfors

Christian Granfors och Caroline Östberg var tillbaka i cupen efter lite uppehåll och trots problem med varmgång under dagen så höll de ihop det och blev femma.

Nu återstår endast en deltävling i cupen, Rikspokalen i Örebro om tre veckor. Cupledaren Rickard förbättrade sina segerchanser ytterligare idag, men det kan hända mycket fortfarande och Jan Erik skuggar tätt bakom, på en ganska stabil tredjeplats är Emil Carlsson. Inbjudan finns här på RaceConsulting.