Tidemand ligger tvåa i WRC2-klassen i Polen

Annons:

Den polska deltävlingen i Rally-VM är i full gång och när de nio första specialsträckorna är avklarade, ligger Pontus Tidemand på andra plats i WRC 2-klassen med sin ŠKODA Fabia R5.

Pontus inledde sin helg genom att vara näst snabbast på torsdagskvällens korta publiksträcka, endast 0.1 sekunder efter bästa tid. Det gav honom ett bra utgångsläge inför fredagen, då hela åtta av Rally Polens snabba och rytmiska sträckor skulle köras utan serviceuppehåll under dagen. Pontus höll sig borta från problem och även om han till en början fick kämpa för att hitta rätt känsla, kunde han avsluta tävlingens andra dag som tvåa, 50.1 sekunder efter sin ledande teamkompis i ŠKODA Motorsport, Esapekka Lappi. Pontus tog även sina två första sträckvinster i WRC 2 för ŠKODA och som om det inte var nog, satte han även den tredje snabbaste tiden totalt på fredagens avslutande superspecial – före storfräsare som den regerande världsmästaren Sebastien Ogier.

– Jag var inte helt nöjd med min körning på de första sträckorna idag, men på eftermiddagen kändes det mycket bättre och jag fick med mig farten ur kurvorna, berättar Pontus. Bilen fungerar utmärkt och Emil gör ett felfritt jobb med noterna så jag kan fokusera fullt ut på min uppgift. Vi är med i toppen och fightar, men Esapekka är extremt snabb och det är svårt att köra in tiden. Det finns absolut mer att ge, men då måste vi börja ta risker så det är något vi får diskutera innan starten imorgon. Halva tävlingen är kvar så vi kommer fortsätta att göra vårt bästa och njuta av de här otroliga vägarna.

Imorgon lördag väntar ytterligare åtta sträckor medan de sista två körs på söndag.

Rally Poland WRC 2 topp tre efter dag två:
1. Esapekka Lappi (FIN) 1:20.06.0
2. Pontus Tidemand (SWE) +50.1
3. Karl Kruuda (EST) +1:47.1

Annons:
Annonser: