Är det här vinnarbilen i Rally-VM WRC 2017?

Logiskt tänkande – när toppteamet Volkswagen hoppar av så borde ju det näst bästa VM-teamet, Hyundai, ta över tronen. Och visst låter den vass – VM-tvåan Thierry Neuville testar sin tidiga julklapp från Hyundai Motorsport.

Efter ett VM-silver, seger på Sardinien och en riktig rökaravslutning i VM-serien med fyra raka pallplatser efter snabb och stabil körning är det inte så konstigt om belgaren Thierry Neuville får finna sig i att vara en storfavorit till VM-titeln 2017.

Med Volkswagen ur vägen så blir också det hårt satsande koreanska bilmärket favorit till att ta hem märkes-VM efter årets fina insats. Visserligen blir det nytt reglemente och nya förutsättningar, men tävlingarna är detsamma och med Neuville, Paddon och Sordo ser Hyundai väldigt tajta och samspelta ut inför nästa års säsong. Såväl förare, co-drivers och tekniker vet vad som krävs för att köra om VM-segrar och titlar.

Här ett välljudande filmklipp från när Neuville testar sin kommande racer i omaskerat tillstånd.