Thierry Neuville i trubbel i Bologna Motor Show

Den belgiske VM-stjärnan stod på näsan i semifinalen i Bologna Motorshow nu i helgen när han i semifinalen rullade bort chansen till final.

Med massor av VM-stjärnor på plats i WRC-bilar var det stor rallyshow i Bologna i helgen. Sprinten vanns av Elfyn Evans i final mot unge stjärnskottet Kalle Rovanpera, båda i varsin Ford Fiesta RS. Trea blev Paolo Andreucci i en Citroën DS 3 WRC medans då VM-tvåan Thierry Neuville bucklade till sin sista WRC-Hyundai av den ”äldre” modellen.

För Evans blev det en perfekt avslutning på en fin säsong med titeln i det Brittiska mästerskapet samt andraplatsen i WRC2. Ryktet går att Walesaren kommer att skriva på ett WRC-kontrakt med DMACK i en Ford Fiesta RS WRC 2017 till nästa säsong. Vi får sen när Silly Season går in på sina sista dagar.

Tävlingen som heter Attilio Bettega Memorial körs som minne av den italienske VM-föraren som 1985 omkom efter en krasch i Korsikas VM-deltävling.