1300 Rallycup kör för Barncancerfonden

Annons:

1300 Rallycup ställer i helgen in siktet mot Hofors och Malmjärn Runt. Hofors MS står som
arrangör när 1300 cupen kör sin åttonde deltävling. Start och målplats är förlagt vid Tors Loge iTorsåker, kanske mer känt som dansbandsparadiset i Gästrikland, men på lördag är
det skönsjungande 1300 bilar som tar över uppmärksamheten i det lilla samhället.

Tävlingen har en totalängd på 129 km varav 40 km är fördelat på 4 SS. Första start kl.11.00. I den här deltävlingen så premierar 1300 Rallycup Barncancerfonden. Detta är ett initiativ som en av cupens sponsorer HiQ och VD Lars Stugemo har tagit. Lars önskade att alla 1300-cupbilar skall ha Barncancerfondens logga på framrutan denna tävling i stället för HiQ. I samband med det så startade även föreningen 1300 Rallycup ett insamlingskonto hos Barncancerfonden med ett mål att samla in 30 000 kr till fonden innan årets slut.

I dagsläget finns lite drygt 13 000 kr på det kontot. Varje startande bil i helgens deltävling i 1300-cupen kommer även att sätta in 500 kr var i fonden vilket bidrar med ytterligare 7 500 kr. Om man vill vara med och stödja Barncancerfonden genom 1300 Rallycup så gå in på www.1300rallycup.se och följ instruktionerna och lämna ditt bidrag.

Femton fräscha 1300 bilar är anmälda till start vilket utgör tävlingens största klass.
Förhandsfavorit är Jan-Erik Eriksson Ludvika MS med co-driver Magnus Nilsson, paret är
cupens totalledare och de har varit säkerheten själva under året. Utmanare hittar vi först och
främst i Kolsva MS junior Marcus Morén med sin bisittare Robin Hallman. Kolsvakillarna
var grymt snabba i förra deltävlingen och stod då överst på prispallen. Snabbast då var
egentligen Ola Strömberg och Brittmarie Åhlund Nora MK men de hade valt att åka med
tätstegad låda och fick då ett procentpåslag på sin sluttid och flyttades ned till en tredje plats, allt enligt 1300 cupens regelbok. Vi får se vad Ola och Brittmarie väljer för låda till den här tävlingen.

Annons:

MK Ramunders Joakim Rydin tillsammans med Magnus Simensen är tvåa i cuptabellen och är alltid med och fightas i toppen. Thobias Wahlström Katrineholms MK och hans kartläsare Magnus Johansson åker bara snabbare och snabbare och är nu total fyra i cupen med chans till avancemang.

Tillbaks igen är Patrik Adolfsson, den snabbe Säffleföraren som har David Arhusiander bredvid sig i bilen gör sin andra start i cupen, den förra slutade med totalvinst.

I juniorklassen gasas det ordentligt, ovannämnda Marcus Morén och Patrik Adolfsson får bära favoritskapet före Robin Norling SMK Nyköping med Mattias Sundström i högerstolen. Nyköpingssonen har haft det lite motigt de två senaste framträdanden men trots det så är han fortfarande totaletta i juniorklassen och cupens totala trea. Simon Pettersson tillsammans med Millan Kilman, Skepptuna MK ligger trea i juniorklassen och kommer säkert stärkta efter en fin klasseger i Rally Norduppland den gångna helgen, där de såg till att hålla alla Volvo 940 bakom sig, starkt!

Fina prestationer gör alltid ungdomsåkaren Pontus Florin Eskilstuna MK. I söndags var han i Uppland och åkte Markimsprinten och satt där tider som var riktigt imponerande. Givetvis vann han ungdomsklassen i utklassningsstil och var även före många stora namn i den totala resultatlistan. Till helgen har Pontus återigen sin pappa Björn Andersson i högerstolen.

Som vanligt så utlovas ”mycket rally för pengarna” med täta och spännande strider i 1300
Rallycupen, som alltså nu på lördag intar danspalatset Tors Loge i Torsåker där Hofors MS
har förlagt rallyts högkvarter. På eftermiddagen får vi se vilka ekipage som dansat snabbast i
Gästrikeskogarna.

Totalställning i toppen i 1300 Rallycup efter 7 deltävlingar.
1 Jan-Erik Eriksson 227,23poäng
2 Joacim Rydin 187,39poäng
3 Robin Norling (J) 183,28poäng
Komplett tabell finns www.1300rallycup.se

Annonser: