Carlos Sainz rullar ut ur Dakar-rallyt 2017

Med bara fem kilometer kvar av den fjärde etappen av Dakar 2017 så rullade Carlos Sainz och hans co-driver Lucas Cruz sin Peugeot 3008DKR så hårt att de fick kasta in handduken trots att duon kunde ”rulla” bilen i mål.

Den forne WRC-mästaren Carlos Sainz hade med sin co-driver Lucas Cruz fått en bra start på det strapatsrika Dakar-rallyt och duon låg två inför den fjärde etappen, som kördes mellan San Salvador de Jujuy (Argentina) och Tupiza (Bolivia).

Men med dryga fem kilometer kvar genar Carlos lite för hårt i en högersväng och #304 Peugeot 3008DKR börjar rulla. Som ni ser på den dramatiska filmen klarar sig några våghalsiga, läs korkade, fotografer (?) precis från att få en Peugeot 3008DKR i ansiktet. Den franska ökenrallybilen fortsätter ner för ravinen och rullandes på alla längder innan den försvinner ur kamerans syn och publiken befarade nog de värsta.

Men den välbyggda franska Peugeot 3008DKR kunde ta sig upp på vägen och väl där körde Carlos och Lucas hela vägen i mål på etappen, men sen var det stopp då mekanikerna konstaterade att de inte kunde få bilen fit for fight till den femte etappen. Den spanska rallylegendaren får därmed kasta in handduken den här gången.

– Det är självklart tungt att bryta rallyt. Vi hade fått en bra start på tävlingen med vår Peugeot 3008DKR, som har utvecklats mycket bra de senaste åren. Jag är verkligen besviken att jag inte kunde ta chansen, berättar en besviken Carlos Sainz.

För Peugeot-teamet lever dock vinstchansen i högsta grad då teamets Cyril Despres leder total, Stéphane Peterhansel är tvåa och Sébastien Loeb fyra.