Götene MK gör RallyX Nordic 2017 komplett

Nu är det klart att Götene MK arrangerar den näst sista deltävlingen i RallyX Nordic 2017. Föreningen hoppas dessutom kunna sätta lite VM-prägel på eventet lördagen den 9 september. – Vi kommer att jobba stenhårt för att få med våra killar, säger Erik Hansen, ordförande i rallycrossektionen, och syftar givetvis på bröderna Timmy och Kevin Hansen.

Götene MK är en erfaren rallycrossarrangör. På klassiska Kinnekulle Ring har klubben arrangerat såväl EM- som SM-deltävlingar.
– I fjol stod vi emellertid över, men nu är vi tillbaka. Det här blir vår första medverkan i RallyX Nordic med egen tävling på Kinnekulle Ring. 2015 var föreningen delaktig i genomförandet av premiären i Skövde, berättar Hansen.

RallyX Nordic med huvudklasserna Supercar och Supercar Lites arrangeras av STCC AB. I år avgörs sex RallyX-tävlingar – i tre länder! Mästerskapet tar sin början i norska Grenland 22 april, fortsätter därefter till Arvika 3 juni innan rallycrossen gör gemensam sak med STCC och Renault Clio Cup på Solvalla 16-17 juni.

19-20 augusti står Nysum i Danmark som arrangör och Götene tar över värdskapet den 9 september innan mästerskapet avslutas i Strängnäs den 23 samma månad.

– Jag har strävat efter ett nordiskt samarbete inom rallycrossen länge och ser väldigt positivt på den utveckling som vi nu ser, säger Hansen.

Kinnekulle Ring har alltid varit en populär och uppskattad bana bland förarna. Erik Hansen har goda förhoppningar om stora startfält även den här gången. Dessutom hoppas han och föreningen kunna krydda anmälningslistan med heta hemmaförarna, VM-stjärnorna Timmy och Kevin Hansen.

– Den internationella kalendern kolliderar inte med RallyX Nordic andra helgen i september vilket innebär att båda bör vara hemma i alla fall. Om det sedan går att lösa med bilar och annat får vi se, men vi i föreningen lovar i alla fall att göra allt för att publiken ska få se dem på startlinjen den 9 september, säger Hansen, som också hoppas att Timmys och Kevins eventuella medverkan kan locka fler toppförare till Kinnekulle Ring.

RallyX Nordic 2017
22 april: Grenland, Norge
3 juni: Arvika
16-17 juni: Solvalla (STCC)
19-20 augusti: Nysum, Danmark
9 september: Götene
23 september: Strängnäs