Sébastien Ogier pressar nya WRC-Forden inför Monte Carlo-rallyt 2017

Det börjar dra ihop sig, nu bara dagar kvar till den emotsedda VM-premiären 2017 i Monte Carlo. Det kan bli den mest spännande VM-säsongen på 15 år och en av anledningarna måste tillskrivas Sébastien Ogiers övergång till Ford och M-sport.

Malcom Wilson och hans M-sport har kämpat hårt de senaste åren men utan det rätta flytet i WRC-sammanhang, däremot har teamets satsning på R5-version av Fiestan blivit en succé. Men i och med att de drog vinstlotten och fick den fyrfaldige världsmästaren Sébastien Ogiers underskrift till 2017 när Rally-VM gör en nystart får teamet nu tillhöra storfavoriterna till att matcha fram en världsmästare.

Med nya bilar, nygamla team och förare bakom nya rattar testas det nu så mycket det går inför VM-premiären i Monte Carlo med start den 19 januari. Här ett filmklipp med Ogier när han testar nya Forden på Michelin-däcken, och man påminns om hur galet underlaget är i det klassiska VM-rallyt. Asfalt, snö, is och vattenplaning i ljus och mörker.