Jacob Janssons om topplaceringen i litauiska Rally Samsonas

Under den gångna veckan var Jacob Jansson med team varit i Litauen och körde Rally Samsonas. Efter två dagar på snabba sträckor i kamp mot såväl hemmaåkare som nordiska storförare blev det en total sjundeplats.

Rally Samsonas bjöd på 13 mil specialsträckor fördelade på häftiga vägar med många lyft och höga farter. Rallyt inleddes på fredagskvällen med fyra specialsträckor.

– Vi kände oss för lite i början för att komma in i hur bil och noter fungerade på denna typ av snabba och breda vägar. Men det tog inte lång tid att anpassa sig och det kändes ganska bra direkt, säger Jacob.

Efter första dagen låg Jacob och Stefan på en nionde plats totalt och tvåa i sin klass med endast en Skoda Fabia R5 framför sig i resultatlistan, det var för övrigt en av Litauens mest folkkära sportsman, Benediktas Vanagas som även kör till exempel Dakar-rallyt.

– På lördagsmorgonen öppnade vi bra och hittade en härlig känsla i körningen och fortsatte köra på den inslagna vägen och presterade bra tider resten av rallyt med bland annat en tredje tid totalt, berättar Jacob.

Jacob Janssons om topplaceringen i litauiska Rally Samsonas

Tävlingen avslutades med en stor show och prisutdelning utanför stadshuset inför storpublik. En rolig avslutning på ett bra rally. Jacob och Stefan körde i mål som sjua totalt och tvåa i klassen med endast 15 sekunder upp till Skodan, snabbaste GrN/R4 bil och ytterligare några sekunder upp till femteplacerade Juha Salo, en välkänd och snabb finländare.

– Vi är nöjda med tävlingen. Emellanåt har det gått riktigt bra och det känns som att vi har haft ett högt tempo och fått känna på riktigt snabba vägar. Segraren på SS5 hade ett snitt på hela 140 km/h. Det blev precis den genomkörare vi ville ha inför Kolsvarundan om två veckor och vi ser fram mot att åka SM-tävling igen, avslutar Jacob.