Köra rally med en gammal lastbil – då går det som det går …

En baltisk specialitet är rally med lastbil – en klass som körts ”sedan urminnes tider”. Under stortävlingen Rally Samsonas var det en klass för GAZ-truckarna Rainer Tuberik hamnade på de brutnas lista för på den nionde specialsträckan höll fullt han över ett krön och då …

… då blev det rulltårta. Ett tag såg det ut som om Rainer Tuberik och codrivern Raido Vetesina skulle reda ut krisen, men diket vart djupare och djupare och rullningen på den nionde specialsträckan var ett faktum.

På nästa klipp kan ni se ingången till kurvan och det var skaplig fart över krönet, nästan så att Rainer och Raido kunde ha kört i det finska VM-rallyt istället. Publiken är lika lyftvillig i Lituaen och de bangade inte att välta upp en lastbil ur diket. Imponerande då det inte är en liten Suka i 1300 Rallycup direkt.

Hårt virke, eller stål rättare sagt, i GAZ-trucken som kunde puffa iväg efter den vådliga vurpan.

För rättvisans skull, här ett tredje klipp från Lääne-Eesti ralli tidigare i år som visar på Rainer och Raidos kunskaper att ratta en lastbil på rallyvägar. Missa inte förstället 4.20 in filmen med påföljande däckskrik i utgången. Modig förare, modig kart och modig fotograf.