Jacob Jansson kör SM 2018, men inte i Sverige!

Efter tre raka SM-guld för Kopparbergsföraren Jacob Jansson så byter han ett y mot ett i då han och kartläsaren Stefan Gustavsson drar österut till det finska mästerskapet, Ralli-SM.

2017 års säsong slutade med ett SM-guld för Jacob Jansson och Stefan Gustavsson i R4-klassen i deras Mitsubishi R4. Men till nästa år är det nya tävlingar, sträckor och språk som gäller då duon drar över Östersjön för att köra om guldet i det finska mästerskapet.

-Vi var i Finland i höstas och körde deras mästerskapsfinal som gick riktigt bra för oss tills vi fick tekniska bekymmer och fick bryta på femte sträckan. Men den uppmärksamheten och responsen vi fick från konkurrenterna och publiken var riktigt kul och där föddes idén om att åka hela mästerskapet 2018, berättar Jacob.

Jacob Jansson kör SM 2018, men inte i SverigeBilen de kommer åka med blir samma som de tog SM-guld med i höstas, en Mitsubishi Evo X R4 som går in i klassen SM2 som är för otrimmade 4wd bilar.

Mästerskapet startar i tomteskogen kring Rovaniemi den 26-27 januari med legendariska Arctic Lapland Rally som är en 26 mil lång tävling och senare på hösten avslutas i Åbo och SM Ralli Turku den sista helgen i september. Förhoppningsvis med blågula supportrar på plats och hejar fram Jacob och Stefan mot nya mästerskapsframgångar.

– Ett stort tack till Risto Laine på Pirelli som hjälp oss mycket med kontakt på andra sidan Östersjön, fortsätter Jacob.

Tävlingskalandern för Ralli-SM 2018
1) Arctic Lapland Rally, Rovaniemi, 25-27/1
2) SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli, 16-17/2
3) SM Itäralli, Joensuu, 3/3
4) SM O.K Auto-ralli, Kouvola, 18-19/5
5) Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki, 15-16/6
6) Enset SM-Ralli, Sastamala-Huittinen, 8-9/9
7) SM Ralli Turku, Turku, 28-29/9

Men, alla Jacob Jansson-fans i Sverige kan vara lugna, vi kommer att avnjuta hans framfart här också.

– Vi kommer även att åka utvalda tävlingar hemma i Sverige som passar in i tävlingskalendern, avslutar Jacob.