Vinterhälsningar från Finnskoga

Den 13 januari startar 2018 års rallysäsong på riktigt i Sverige. Då drar såväl Supercupen som VOC SverigeSerien och VinterSerien 2018 igång när MK Ratten bjuder in till Finnskogavalsen. Och förutsättningarna finns för bästa möjliga väglag.

Specialsträckorna inför Finnskogsvalsen den 13 januari ser lovande ut meddelar arrangören MK Ratten som de senaste veckorna haft ett riktigt ”isbyggarväder” uppe i norra Värmland.

– Vi hade en period efter senaste snöfallet med lite töväder och nu i helgen kom den riktiga kylan, ner mot 20 minusgrader, i kombination med mera snö! Så vi har alla förutsättningar för att det kommer bli ett kanonrally i år, säger tävlingsledare Sven Täppers.

Finnskogsvalsen kommer att bli ett riktigt test för vilka team som har förberett sig i garaget och på gymmet. Tävlingen mäter 21 mil totalt och av dessa är cirka 81 kilometer fördelade på 5 specialsträckor, där tre av dessa körs i dagsljus, de två andra i mörker!

Vinterhälsningar från Finnskoga-skogen

Arrangören beskriver sträckorna så här: Hederliga klassiska sträckor som inte körts i Finnskogsvalsen på många år, men som tidigare använts både i VM-sammanhang och dessutom har något av en kunglig ”touch”!

Junioren Alexander Fogdeby från Storfors MK var bland de första att anmäla sig och därefter har ett 25-tal ekipage till anmält sig så här långt, bland annat Arne Bäckström, Roger Fransson, Philippe och David Hugla och hemmaföraren Andreas Persson, vinnaren av JSM Trimmat 2017.

Länk till Inbjudan och Anmälningslistan för Finnskogavalsen hittar du i Tävlingskalendern.