Johan Kristoffersson gav rallystjärnorna en match i Rally Sweden

Annons:

Johan Kristoffersson avslutade Rally Sweden med att vinna en sekundstrid på sista sträckan. Därmed försvarade han sin sjätteplats totalt i WRC2 – ett succéresultat i karriärens blott fjärde rallytävling i karriären. – Det gick ju, men det satt hårt inne, kommenterade Johan.

Sista etappen började med två besök på Likenäs-sträckan. För Johan var huvudfokus fortfarande att nå slutmålet, men en kamp handlade också om att hålla undan för Jari Huttunen, fabriksförare för Hyundai. Finländaren tog in sexton sekunder på första varvet och därmed hade Johan bara 3,5 kvar att gå på.

– Tyckte jag körde bättre på Likenäs 1 än på Röjden där jag vann. Där har vi det igen, att jag inte ännu känner riktigt var det går fort och inte, berättar Johan.

Andra rundan på Likenäs flöt mycket bättre för Kristoffersson i hans Skoda Fabia R5. Han plockade en femteplats på sträckan och var bara 0,1 sekunder efter Huttunen.

– Det var första gången under rallyt jag verkligen tog i allt jag orkade. Det fanns absolut inget mer att ta ut. Då var det väldigt väldigt kul att köra rallybil. Den känslan jag fick där och hade med mig till sista sträckan är den jag vill ha. Jag skulle vilja att rallyt börjar nu, konstaterade Kristoffersson efter målgången.

Annons:

I snöfallet på avslutande powerstage Torsby tappade Kristoffersson 2,3 sekunder till på Huttunen, men det återstod 0,9 sekunder av försprånget och därmed säkrade Volkswagens rallycrossvärldsmästare en imponerande sjätteplats i WRC2-klassen.
– Det motsvarade absolut de förväntningar vi hade, med mersmak, summerade Kristoffersson Motorsports stallchef Tommy Kristoffersson.

Han var mycket nöjd med hela teamet, men i synnerhet förstås med förare Kristoffersson och co-driver Patrik Barth. – Det är fyra dagar i hög tempo och vi har inte en skråma på bilen. Det är otroligt bra gjort.

Förra gången Kristofersson/Barth körde Rally Sweden, 2016, blev det en elfteplats i klassen. Nu blev det en sjätte och dessutom två sträcksegrar och totalt fyra stycken topp tre-placeringar.

– Mest förvånad är jag över att vi var hyfsat bra med på i princip alla sträckor. Trodde det skulle variera mer.

Viktigast av allt: erfarenhet för framtiden.

– Jag fick många kilometer i kroppen. Väldigt bra inför kommande rallycross-säsong, konstaterade Johan Kristoffersson nöjt.

Annonser: