Mattias Adielsson leder Rally-SM efter Rally Vännäs

Annons:

Mattias Adielsson och Andreas Johansson leder Rally-SM Trimmat 4wd efter den första deltävlingen som avgjordes med Rally Vännäs. Efter en stark andra plats i tävlingen, jokerutnyttjande och powerstage poäng har nu Adielsson kopplat greppet om Rally-SM

– Det har gått över förväntan under helgen. Vi har provat mycket saker på bilen inför Rally Sweden och att då resultatet blir så här bra är riktigt skönt. Jag är väldigt imponerad över Pontus Tidemand Racing som sköter bilen. De är verkligen proffsiga i allt de gör, det känns väldigt tryggt inför Rally Sweden, säger Mattias Adielsson.

Rally Vännäs startade i fredags med tre specialsträckor under kvällen. Adielsson låg efter de sträckorna på tredje plats. Under lördagen avancerade han en placering. I årets Rally-SM kan de tävlande nyttja en deltävling som jokertävling då poängen utökas till 1,5 gånger.

Adielsson nyttjade den möjligheten i Rally Vännäs och när han sedan även fick fyra poäng för andra platsen på powerstagen räckte det till att ta ledningen i Rally-SM.

Annons:

– Fantastiskt fin tävling med riktigt härliga vägar. Det är precis så här en vintertävling ska vara. Vi har haft möjlighet att prova den typen av däck som vi kommer att åka med i Rally Sweden, så nu vet vi hur bilen kommer att bete sig med dessa.

– Att vi nu leder Rally-SM gör ju att suget att åka Östersund Winter Rally är väldigt stort. Vi har ett väldigt fint mästerskap i Sverige, det utklassar många mästerskapstävlingar jag åkt utomlands och det är alla arrangörer som till exempel Vännäs MK som gör det så fantastiskt, avslutar Mattias Adielsson.

Annonser: