Tävlingskalendern för Sydsvenska Rallycupen 2018

Annons:

Det är vinter i hela landet, från norr till söder. Men just från söder kommer nu ett vårtecken. Det är tävlingskalendern för Sydsvenska Rallycupen (SSRC) 2018 års säsong. En säsong som börjar i Simrishamns och går i mål i Eslöv.

Sydsvenska Rallycupen går nu in på sin tionde säsong och med bara två månader kvar till Simrishamnsmixen som inleder är det dags att blicka lite framåt. 2018 års kalender omfattar totalt sju tävlingar. Dessa sju är alla kära återseenden från tidigare år men arrangörerna kommer på olika sätt att förnya sina koncept för året, mer om det när det närmar sig tävlingsdags.

Finalen kommer som vanligt att köras som en naturlig avslutning på säsongen men även här planeras för nya upplägg, klart så här långt är förstås att en del av prispottens totala mer än 200.000 kronor kommer att fördelas här. En till nyhet är att att finalen 2018 körs i Skåne efter alla år i Småland. Eslövs MK blir värdar för evenemanget och utlovar både fina vägar och plats för alla i finalfesten med prisutdelning både för SSRC och Sydsvenska Mästerskapet i Rally. Tack vare flytten till Skåne är det också möjlighet att köra ett annat datum än vanligt då inverkan från älgjakten inte är så stor som i Småland. Datumet är den 6 oktober, två veckor efter sista deltävlingen Rally Blekinge

Återkommer gör också förra sommarens succétävling, Mästarmötet på Millebygdens Raceway i form av en rallysprint med särskild prispott. Dit inbjuds de förare som visat framfötterna i alla klasser ur Prispottslistan till publikfest en härlig julikväll.

Tävlingskalender för Sydsvenska Rallycupen 2018

Annons:

Tävlingskalender Sydsvenska Rallycupen 2018
7 april Simrishamnsmixen Simrishamns MK
21 april Silverkongen Älmhults MK / Kristianstads MK
19 maj Midsommardansen Ljungby MK
16 juni Dackefejden Wäxjö MS
30 juni Skilling 500 Skillingaryds MK
27 juli Mästarmötet Millebygden /Älmhults MK
1 sept TV-svängen SMK Hörby
22 sept Rally Blekinge Asarums MS / Olofströms MK
6 oktober Finalen Eslövs MK

Annonser: