Kris Meeke pressar Yarisen inför Rally Sweden

Annons

Det börjar dra ihop sig till årets höjdpunkt i de svenska rallyskogarna – Rally Sweden. Youtube fylls på med filmer där VM-teamen testar gränserna mellan snödrivorna. Här ett fartfyllt klipp på Toyotas nye teamkompis, Kris Meeke, som maxar ut den lilla Yarisen så att nackhåren reser sig.

Med mindre än två veckor kvar till årets andra deltävling i Rally-VM, Rally Sweden, gäller det nu för teamen att ställa om från snö, is, asfalt och blask i Monte Carlo till rent vinterföre i värmlandskogarna.

Speciellt viktigt blir det också för de förare som bytt team och bilar, eller gjort comeback, och nu måste hitta alla rätta inställningar innan det drar igång på travbanan i Karlstad nästa torsdag.

En av de stora publikfavoriterna förra året, Kris Meeke, gjorde en sensationell comeback (det måste man säga) i WRC efter att kraschat ut sig ur Citroëns team förra året och nu istället skrivit på för Toyota. Många höjda ögonbryn till trots, teamchefen för TOYOTA GAZOO Racings rallyavdelning och den mångfaldige världsmästaren, Tommi Mäkinen, såg något som andra inte sett. Eller i alla fall slutat se, allt eftersom plåtslagarna i det franska teamet samlade på sig övertidstimmar.

Annons

Och kanske är det nu så, att istället för att de senaste säsongerna fått kämpa för sin plats och köra över gränsen med den bångstyriga Citroën-bilen, vilket resulterade i många delade kraschsekvenser på sociala media, så kan nu den engelske chauffören koppla av lite och inte köra för livet varje kilometer.

För bakom ratten i en bil för det regerande mästarteamet i märkes-VM så har han grunden lagd, och där till inte vara teamets försteförare utan istället kan ”smyga under radarn”, för att kanske göra sin livs säsong.

Men utslag på radarn gjorde han redan i Monte Carlo, minst sagt, med att vara snabbast på Shake down, satte flera bra sträcktider, inga plåtskador och en övertygande sträckseger på Power stage.

Hur det kommer att sluta i Rally Sweden vet vi om två veckor, men efter att sett det här filmklippet från Youtube-kanalen TheTeevoman så blir man som insnöad rallylover riktigt taggad.

Det svenska VM-rallyt Rally Sweden drar igång torsdagen den 14 februari och målgång på söndag den 17 februari.

Annons