Sjunde raka segern för Emil och Sofie

Redan innan start i lördagens tävling i Örebro var det avgjort, Emil och Sofie stod som segrare i Sverigeserien 2013. Dessutom lyckades de kamma hem segern i lördagens tävling och fortsätter därmed segertåget med säsongens sjunde raka seger. – Det känns skönt att avsluta säsongen med flaggan i topp, säger Emil.

 

Det blev dock inte en helt problemfri resa i lördags, då duon av misstag körde in i en ladugårdsvägg på första sträckan. – Det blev en riktig smäll men vi kunde som tur var fortsätta köra, förklarar Emil.

Emil och Sofie tappade inte alltför mycket tid då de trots tillbudet gick i mål som snabbaste VOC och med en 12:e tid totalt på sträckan. – Det kändes som att vi tappade mer tid än vad vi gjorde, vi blev förvånade över att vi var snabbast, säger Sofie.

Dagens övriga två sträckor var av det kortare slaget, och där flöt allt på utan konstigheter. Bilen hade inte tagit någon större skada efter ladugårdssmällen och ekipaget kunde fortsätta köra för seger i Sverigeseriens sista deltävling. – Målet för i år var att vinna Sverigeserien och det lyckades vi med. Det känns fantastiskt bra, säger Emil.

Härnäst väntar ett äventyr med Volvon i Österrike då sista deltävlingen i Nordic West Euro Cup går av stapeln. Teamet ligger för tillfället på en andraplats i serien och har chans på guldmedalj även där.

– Vi åker dit med fokus på att få erfarenhet inför nästa år då vi förhoppningsvis ska göra ett antal utlandsstarter med Forden, avslutar Sofie. Tävlingen i Österrike avgörs 7-9 november.