Silly Season 2016: Jacob Jansson vill försvara JSM-guldet

Vi hinner med några Silly Season till innan 2016 års säsong är full gång. Här intervju med landets snabbaste junior bland otrimmat 2wd som vill upprepa fjolårets seger i JSM med samma bil.

Namn: Jacob Jansson

Ålder: 23år

Ort: Kopparberg

Klubb: MK Kopparberg

Hemsida: www.jacobjansson.com

FacebookJacob Jansson

Hur har säsongen 2015 gått?
– Säsongen 2015 gick verkligen jättebra. Vi hade focus på JSM och ”mil i bil”. Det började med en seger i de båda vintertävlingarna i SM som gav oss en ledning som vi sedan höll hela vägen till avslutningen i Uppsala och JSM-guld.

– Däremellan körde vi andra tävlingar med goda resultat och hann bland annat med tävlingar i Norge, Danmark och Litauen.

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Stundande säsong kommer att se ut ungefär som fjolåret. Vi kommer åka vidare i JSM otrimmat 2wd och hoppas kunna försvara vårat guld. Förutom det skitar vi på att kunna åka några utvalda tävlingar utomlands.

Jacob Jansson

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Vi kommer åka vidare i våran Ford Fiesta R2 som vi brukat de senaste två säsongerna. Den är driftsäker och vi är väl inkörda i bilen som har renoverats till toppskick inför säsongspremiären.

Motorsport4sale tackar Jacob för intervjun och önskar lycka och framgångar såväl i Sverige som utomlands under den kommande säsongen.