Silly Season 2016: Linda Sjölin byter till VOC 940

Annons

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här en intervju med Linda Sjölin från Flens MK som byter till Volvo och 940 VOC till nästa år.

Namn: Linda Sjölin

Ålder: 25

Ort: Kumla

Annons

Klubb: Flens MS

Hemsida: www.lindarallying.com

Hemsida: www.facebook.com/LindaRallying

Hur har säsongen 2015 gått?
– Säsongen 2015 har inte riktigt gått som vi hade planerat. I december 2014 införskaffade vi oss en VW Golf MK2 Grupp H som vi skulle tävlat med under 2015. Men eftersom jag haft mycket privat så har inte tiden eller suget funnits för att köra rally. Men vi åkte över till Rally Gotland för att se hur det kändes att köra igen, där fick vi även chansen att testa Golfen närmre eftersom jag inte kört den något innan.

Linda Sjölin

– Vi hann åka 4 tävlingar varav en bröt vi på grund av att en kabel till generatorn gått av så vi hade ingen laddning, efter tävlingen när vi lastade av Golfen hemma så rasade växellådan. Tack vare underbara vänner så fick vi låna en Passat Dogbox så vi hann åka två tävlingar till innan vi beslutade oss att sälja Golfen.

Linda Sjölin

– Så under hösten stod vi utan egen rallybil men jag blev erbjuden att pröva Niklas Ledin’s Volvo S60 Grupp E. Vi fick låna den till Rikspokalen och Marknadsnatta, tyvärr bröt efter en avåkning i Rikspokalen men i Marknadsnatta tog vi oss i mål.

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Vi har köpt en Volvo 940 VOC ifrån Ilsbo som vi ska tävla med nästa år. Just nu håller vi på och går igenom den så den är redo när våren kommer, men blir suget för stort så kan det bli så att vi åker en och en annan vintertävling också.

Linda Sjölin

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Just nu vet jag inte alls, för min del blir det en stor omställning att gå ifrån framhjulsdrivet till bakhjulsdrivet så vi ska försöka åka så många tävlingar det bara går för att få erfarenhet i en bakhjulsdriven bil.

Motorsport4sale tackar Linda för intervjun och önskar lycka till med nya Volvon under 2016 års säsong.

Annons