Ulf Pettersson satsar på SM-serien i nystripad WRC-Focus

Med startnummer 52 i helgens SM-premiär i Östersund startar Katrineholmsföraren Ulf Petterson. Målet är full SM-serie.

 

I höstas intervjuade vi Ulf inför Marknadsnatta, men då ville inte den nya Focusen vara med när det var dags för tävling. Men nu har vintern gått och det är dags för nya tag för Katrineholmsföraren Ulf Pettersson, som gett sin Focus ny design. Vi passar på att fråga hur det är inför helgens SM-premiär i Östersund.

 

intervju_140227_focus2

 

Hur har förberedelserna varit inför SM-premiären?
Nu på torsdag morgon drar vi till Östersund och SM-premiär, det ska bli kul att se hur man står sig mot de andra. Tyvärr har vi bara haft ett väldigt kort test på snö och is med bilen så vi får jobba oss in vartefter säsongen går. Men allt känns bra och vi har ordning på allt som det känns nu.

Vem åker med som co-driver?
– Har med mig Mattias Erixon (Nässjö MK) i högerstolen som det ser ut hela säsongen, med något inhopp från Crister Carlsson  (Katrineholms MK) också hoppas jag. 

Vad är planen för säsongen?
– Tanken är att köra hela SM-serien, samt utvalda tävlingar utöver det. Kör gärna hela Svenska Rallycupen, men det får vi se vad tid och plånbok räcker till. 

– Jag vill även passa på och tacka alla som stöttar oss i den här satsningen. Från mekaniker till sponsorer, stort som smått.

Vi säger lycka till nu i Östersund och hoppas att Ulf och Mattias får med sig SM-poäng hem till Sörmland.

intervju_140227_focus3

intervju_140227_focus4

 

Snabba fakta
Namn: Ulf Pettersson
Ålder: 44
Bor: Katrineholm
Klubb: Katrineholms MK
Sponsorer: Tegelstaden Bygg, Rörmontage, SR Betongdesign, EY Katrineholm, Dahlgrens Kranar, Formbetong Anläggning, Carlsson Byggare, Golv & Kakelteamet, Ericsson & Söne, Ringcentralen i Flen, Lita Screen, Sultans Konditori, West 2000, Skobes, Valla Plast, Katrineholms Hyrmaskiner, PG Entreprenad
Började köra rally: 1996
Avverkade bilar: Saab 99, Golf 2, Peugot 309, Renault Clio, Seat Ibiza, Ford Fiesta, Subaru Impreza och nu Ford Focus WRC.