Katrineholmsföraren Ulf Pettersson kör sin nya WRC-Focus i Marknadsnatta.

Nu på lördag avgörs 2013 års upplaga av Marknadsnatta och över 160 bilar är anmälda, där bland annat Katrineholmsföraren Ulf Pettersson som nu hoppas på en bra lördag med sin nya WRC-Focus.

 

Under året som har gått har Ulf Pettersson tillsammans med kartläsaren Christer Carlsson ökat tempot allteftersom med fina placeringar i bland annat den populära Svenska rallycupen som resultat. Nu på säsongens sista timmar har de bytt ut den blåa Subarun mot en WRC-Focus och Motorsport4sale passade på att kolla läget inför lördagens Marknadsnatta.

Namn: Ulf Pettersson
Ålder: 44
Klubb:  Katrineholms MK
Bor:  Katrineholm
Började köra rally:1996
Avverkade bilar:  Saab 99, Golf 2, Peugot 309, Renault Clio, Seat Ibiza, Ford Fiesta, Subaru Impreza och nu Ford Focus WRC.

När blev det klart med nya Forden?
– Det var samma vecka som när Svenska rallycupen i Askersund kördes.

Vem köpte du den av?
– Av Huddinge MKs Björn Persson.

Tillverkningsår?
– Den är från 1999 med chassinummer #S16 FMC.

Har den någon spännande historia?
Den är körd i Safarirallyt av Petter Solberg 1999, det är det enda VM-rallyt den har gått. Den skulle egentligen ha körts av Thomas Rådström, men han bröt ju benet.

Ulf Pettersson Katrineholms MK Ford WRC Focus

 

Vad har gåtts genom inför lördagens Marknadsnatta?
– Det blev turbohaveri i första tävlingen, så den är bytt, samt lite underhåll av hela bilen.

Har ni hunnit träna något?
– Nej tyvärr

Vad är målsättningen för imorgon?
– Vill alltid vinna, men det blir nog svårt när jag har kört bilen så lite. Vi hoppas på det bästa.

Vi tackar för intervjun och önskar Ulf och kartläsaren Christer Carlsson lycka till i lördagens Marknadsnatta och framöver med WRC-Forden!

 ”EDIT” Kl 07.30 lördag morgon: Rallybilar är ju nyckfulla ibland och det gällde också Ulfs Ford som inte ville vara med i Marknadsnatta. På fredagskvällen fungerade motorn upp till ett visst varvtal innan den slog ifrån och efter att inte hittat felet så har de valt att stå över för att inte riskera att något dyrt går sönder. /Niclas Åkerström 131026.