Hyundai Motorsport startklara för Rally-VM 2014

Annons

Hyundai Motor Sport har presenterat en ny partner och teamuppställningen inför debuten i Rally-VM 2014. Den nya partnern är Shell och teamet heter Hyundai Shell World Rally Team.

 

Hyundai tävlar med två bilar i varje tävling och i första starten som blir Rally Monte Carlo i januari 2014 startar spanjoren Dani Sordo tillsammans med andreföraren Marc Marti och belgaren Thierry Neuville som vid sin sida har Nicolas Gilsoul.

De övriga chaufförerna Juho Hänninen med Tomi Touminen och Chris Atkinson med Stèpane Prèvot kör Hyundais i20 WRC-bilar vid andra tävlingar under VM.

Annons

 

Hyundai Motor Sport har satt realistiska mål för debutsäsongen. Det unga teamet ska närma sig varje tävling med målet att samla viktig kunskap och bygga upp en databas av information för att vidareutvecklas för kommande år. Att ta upp kampen mot de erfarna WRC-konkurrenterna innebär en inlärningsperiod men självklart siktar Hyundai på pallplaceringar under säsongen.

Vi har arbetat oerhört hårt för att komma dit vi är idag och det är fantastiskt att vi nu kan lansera Hyundai Shell World Rally Team, säger teamchefen Michel Nandan.

På mindre än ett år har vi byggt och testat en helt ny WRC-bil, Hyundai i20 WRC, och samtidigt etablerat ett professionellt team och en modern sportanläggning. Det är en stor prestation men vi vet att vi har mycket att lära under vår första tävlingssäsong och vi är alla verkligen laddade, avslutar Nandan.

Tävlingskalendern 2014 för Hyundai Shell World Rally Team: 

Rally Monte Carlo 14-19 januari

Svenska Rallyt 5-8 februari

Rally Mexico 6-9 mars

Rally de Portugal 3-6 april

Rally Argentina 8-11 maj

Rally d´Italia 6-8 juni

Rally Poland 27-29 juni

Rally Finland 1-3 augusti

Rally Deutschland 22-24 augusti

Rally Australia 12-14 september

Rallye de France 3-5 oktober

Rally de Espana 24-26 oktober

Rally of Great Britain 14-16 november

 

Annons