Volkswagen efter sin dubbelseger i Mexico

Rally Mexico blev Volkswagens sjunde seger i rad. Förra årets segrar i Australien, Frankrike, Spanien och Storbrittanien följdes av framgångarna i Monte Carlo, Sverige och Mexico i år. Det är den näst längsta segerraden i WRC-historien.

 

WRC-reglementet innebar att Volkswagens förare drabbades av ett lyxproblem på rallyts öppningsdag. Eftersom de låg etta, tvåa och fyra totalt i världsmästerskapet hade de den tveksamma äran att starta först. I få andra rallyn innebär det en så stor nackdel som i Rally Mexico. Mer och mer av lösgruset sveptes bort för varje WRC-bil som passerade. Nackdelen kan beräknas till en tidsförlust på 0,1 sekunder per kilometer och tävlande. Men Ogier/Ingrassia och Latvala/Anttila gjorde en stark insats och klarade det hindret. Volkswagen vann åtta av de elva specialsträckorna dag ett.

I och med segern i Mexico gick Sébastien Ogier och Julien Ingrassia upp i ledningen totalt i världsmästerskapet – precis före teamkamraterna Jari-Matti Latvala and Miikka Anttila. Ogier och Ingrassia leder både förar-och kartläsarklassen med 63 poäng före Latvala och Anttila på 60 poäng. Tillsammans utökade de ledningen rejält i konstruktörsmästerskapet. Volkswagen har nu 115 poäng – 55 poäng fler än närmaste rivalen Citroën. Andreas Mikkelsen och Mikko Markkula ligger fyra totalt med 24 poäng.
Ogier i Mexico

Sébastien Ogier, Volkswagen Polo R WRC #1
– Mexico är ett fantastiskt land för oss. Jag gillar rallyt och det verkar gilla mig. Jag vann för första gången som junior här 2008 och tog totalsegern för Volkswagen här förra året. Och nu är jag här igen överst på pallen. Det är en fantastisk känsla. Hela vårt team har gjort ett sensationellt jobb hela helgen. Och Polo R WRC var än en gång helt tillförlitlig och supersnabb under svåra förhållanden.

– Jag var sugen på att vinna efter misstaget i Sverige! Därför tog jag och Julien inga risker sista dagen. Vi ville verkligen ta hem den här segern. Och det behöver inte sägas att jag ville lägga beslag på Power Stage-poängen. Trots att vi nu måste agera gatsopare för konkurrenterna nästa omgång i Portugal är VM-poängen viktigare än allt annat.
Latvala tvåa i Mexico

Jari-Matti Latvala, Volkswagen Polo R WRC #2
– Jag är verkligen mycket nöjd med andraplatsen. Efter att ha kört först dag ett, vilket betydde att vi låg långt efter de ledande, siktade vi på att ta en pallplats. Rally Mexico var hårt arbete och dessutom mycket krävande för bilarna. Min Polo klarade påfrestningarna med hög höjd och höga temperaturer på ett beundransvärt sätt och teamet gjorde ett perfekt jobb. Tack för det.

– Det här var det bästa Rally Mexico för Miikka och mig så här långt. Vi klarade oss igenom rallyt utan att göra några misstag. Vi är fortfarande i nivå med våra lagkamrater men nu slipper vi gå ut som första bil i Portugal.

 

Tufft i Mexico för Mikkelsen

Andreas Mikkelsen, Volkswagen Polo R WRC #9
– Det var ett tufft rally för oss. Att behöva bryta två gånger var inte precis vad vi tänkt oss. Jag gjorde helt enkelt för många misstag. Tack vare ett gott jobb av mekanikerna kunde jag ändå få några kilometers erfarenhet av Rally Mexico på söndagen och det gör det möjligt att satsa hårt nästa år.

– Sammantaget, vi lärde oss mycket här – tyvärr den hårda vägen. Jag kommer att analysera det i detalj de närmaste dagarna

 

Rally Mexico – slutresultat
1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen 4t 27m 41.8s
2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen + 1m 12.6s
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai + 5m 28.6s
4. Elfyn Evans/Daniel Barritt (GB/GB), Ford + 6m 49.3s
5. Martin Prokop/Jan Tománek (CZ/CZ), Ford + 9m 54.4s
6. Benito Guerra/Borja Rozada (MEX/E), Ford + 12m 57.6s
7. Chris Atkinson/Stéphane Prévot (AUS/B), Hyundai + 15m 15.4s
8. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN/FIN), Ford + 17m 06.8s
9. Mads Østberg/Jonas Andersson (N/S), Citroën + 25m 41.6s
10. Yuriy Protasov/Pavlo Cherepin (UA/UA), Ford + 28m 18.2s

Rally Mexico – Power Stage resultat
1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen 4m 34.2s
2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen + 1.8s
3. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN/FIN), Ford + 4.9s

 

FIA World Rally Championship (WRC), totalställning

Förarmästerskapet 
1. Sébastien Ogier 63
2. Jari-Matti Latvala 60
3. Mads Østberg 32
4. Andreas Mikkelsen 24
5. Elfyn Evans 20
6. Bryan Bouffier 18
7. Mikko Hirvonen 18
8. Kris Meeke 17
9. Thierry Neuville 15
10. Ott Tänak 10
11. Martin Prokop 10
12. Benito Guerra 8
13. Henning Solberg 6
14. Chris Atkinson 6
15. Jaroslav Melichárek 4
16. Pontus Tidemand 4
17. Matteo Gamba 2
18. Craig Breen 2
19. Yuriy Protasov 2

Konstruktörsmästerskapet
1. Volkswagen Motorsport 115
2. Citroën Total Abu Dhabi WRT 60
3. M-Sport 40
4. Hyundai Motorsport 31
5. Volkswagen Motorsport II 28
6. Jipocar Czech National Team 10
7. RK M-Sport WRT 4