Linus Westman kör RallyX Supercar för Hedströms Motorsport

Annons

Linus Westman från Råneå och Piteå MS blir den som kliver ner i förarsätet på en av Hedströms Motorsports tre Skoda Fabia Supercar i årets säsong. 24-åringen från Råneå i Norrbotten har i dagarna signerat för full SM-säsong i det nya RallyX-mästerskapet med teamet, en säsong som inleds på skånska Ring Knutstorp den 9-10 maj.

 


Linus
kände att det var nu eller aldrig, som han skulle ta klivet ur Supernationella klassen och in värstingklassen Supercar.
– Det känns som en dröm som gått i uppfyllelse, en dröm som mina samarbetspartners och Hedströms Motorsport gjort möjligt. 

Trots obefintlig erfarenhet från Supercar innan testerna börjar, så är Linus långt ifrån någon dununge i rallycross. Förra året tog han SM-guld på Isbana i långnabbklassen, segrade i Norrlandsveckan och bärgade sitt andra raka SM-silver i den stenhårda Supernationella klassen.

Annons

Den blir premiär i Supercar när vi ska testa bilen, men får vi till en bra känsla under testet så tror jag att vi har goda chanser att köra finaler i SM, fortsätter Linus.
Från Hedströms Motorsport kommer Linus dessutom få full backning, inte minst från Peter Hedström själv, som kommer att fungera som coach i Linus inledning som Supercarförare. Peter känner att Linus har de rätta egenskaperna för att blir riktigt snabb i Supercar, efter att ha följt honom i hans karriär genom den tuffa Supernationella klassen.

Det känns bra att kunna dela med mig av min erfarenhet till en yngre lovande förare som Linus – jag kommer att finnas med på SM-tävlingarna och stå i ständig kontakt med Linus via intercomsystemet under heaten, berättar Peter.

Runt 150 mil från Linus Westmans hemby, rullar SM-serien igång på Ring Knutstorp den 9-10 maj, där Supercar-premiären körs tillsammans med STCC. Men innan dess väntar som sagt ett rejält testpass i den Hedströmska Skoda Fabian för säsongens färskaste Supercar-förare, Linus Westman från Råneå och Norrbotten.

Det är nu bråda dagar hos Hedströms Motorsport. Efter förra helgens ”shakedown” av Peters Bil väntar nu två testdagar i slutat av veckan. En chaufför har också visat stort intresse att köra teamets tredje Skoda Fabia i hela VM-serien.

Jag kan inte avslöja mer ännu, avslutar Peter hemlighetsfullt.

Annons