Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör SM-premiären i Supercar Lites RallyX

Annons

JC Race Teknik med ägaren Joel Christoffersson kommer att starta upp rallycross-premiären i Supercar Lites med föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky bakom ratten.

 

Mikaelas mål är att få till en full racingsäsong internationellt. Fram tills för några veckor sedan var det bara datum för tävlingar i Tyskland som var preliminärt förkryssade i hennes racekalender. Men efter att hon genomfört en testdag på rallycrossbanan i Strängnäs med JC Race Tekniks Supercar Lites rallycrossbil kommer hon nu att lägga till några datum i racekalendern.

– Jajamen, jag kommer att köra premiären i Supercar Lites på Knutstorp i maj, säger Mikaela glatt.
– Jag trodde aldrig att det kunde vara så kul, och att det skulle gå så bra på testen, fortsätter hon.

Annons

Mikaela har aldrig varit ett grusbarn. Asfaltsracing har varit mer i hennes smak. Där har hon också skördat en hel del framgångar. Från gokart, med en fjärdeplats i SM 2009, till VW Scirocco R-cup 2013 där Mikaela körde hela serien, med bland annat en juniorvinst och tvåa totalt på Nürburgring.

Teamägaren Joel Christoffersson har trots sin unga ålder på 24 år ett imponerande CV inom motorsporten. Han har jobbat i USA i flera omgångar där han bland annat var chefsingenjör åt Travis Pastrana. I Sverige har han ingått som mekaniker i Hansen Motorsport och också jobbat som chefsmekaniker åt Thed Björk.

– För mig och mitt företag, som båda har rötterna i Kil i Värmland var valet av förare inte speciellt svårt, säger Joel. – Jag har följt Mikaela på nära håll i många år, och att hon har potential har jag vetat sedan länge, och när chansen dök upp att driva ett eget team tvekade jag inte att fråga Mikaela. Jag tycker att hon alltid har haft en mjuk och fin körstil, och jag tror att den kan passa bra in i rallycrossen, fortsätter han.

– Nu har vi skickat in anmälan och det ska bli hur kul som helst. Jag är ödmjukt tacksam för chansen som JC Race Teknik ger mig, och målsättningen är gemensam för mig och Joel, att köra flera deltävlingar och se vad det kan leda till,  avslutar Mikaela.

Premiären av Supercar Lites RallyX körs i samband med STCC den 9-10 maj på Ring Knutstorp.

Annons