Toyota världens mest värdefulla bilmärke

Annons

Närmare 42,4 miljarder dollar. Så mycket värderas Toyotas varumärke till i den internationella varumärkesbyrån Interbrands årliga undersökning ”Best Global Brands”.

Sedan i fjol har Toyota klivit upp två placeringar och rankas nu som världens åttonde mest värdefulla globala varumärke alla kategorier.

Toyota behåller sin placering som det högst värderade av alla bilmärken i årets undersökning. Sedan i fjol har värdet i Toyotas varumärke ökat med 20 procent, enligt Interbrand, och uppgår nu till 42,39 miljarder USD (motsvarande drygt 300 miljarder kronor).

Bland de orsaker till ökningen av varumärkesvärdet som nämns av Interbrand är Toyotas kundvård i samband med återkallelser och jämställdhetsarbetet inom företaget. Även miljöarbetet, med satsningen på såväl utvecklingen av hybridfordon som bränslecellsfordon, och säkerhetsarbetet värderas högt.

Annons

Listan toppas även i år av Apple, Google och Coca-Cola. De mest värdefulla svenska varumärkena i undersökningen är H&M på plats 21 och IKEA på plats 26.

Hela undersökningen finns på: www.bestglobalbrands.com/2014/ranking/

Annons