Sébastien Ogier efter VM-segern på Sardinien

Sébastien Ogier och Julien Ingrassia tog ett stort steg närmare VM-titeln genom segern i Rally Italia. Deras tredje seger i rad i Sardinien ökar också Volkswagens ledning i VM-tabellen för förare, kartläsare och konstruktörer.

Hettan som nästan blivit tradition på Sardinien gjorde Rally Italy till en pärs med temperaturer omkring 29 grader i luften och upp till 43 grader på sträckorna.

– Segern här på Sardinien var mycket viktig i vår jakt på VM-titeln. Vi har nu en stor ledning över konkurrenterna. Den avgörande faktorn för vår framgång var, förutom en perfekt bil och ett fantastiskt team, att Julien och jag jobbade i perfekt harmoni den här helgen. Det är inte något ovanligt, men det var så många nya sträckor här och dagarna var så långa att vi behövde vara helt fokuserade hela tiden, berättar Sébastien efter segern.

– Dessutom, värmen i bilen och de krävande och hårda sträckorna – på kvällen var man helt slut när man kom i säng. Det här är det fysiskt mest krävande rallyt under säsongen hittills. Därför är jag så glad och stolt över segern i Italien, avslutar den regerande mästaren som är på väg mot en ny VM-titel.

 

Efter nästan halva säsongen i FIA World Rally Championship (WRC) ligger Ogier/Ingrassia 66 poäng före närmaste konkurrent och Volkswagen leder konstruktörsmästerskapet med 65 poäng.