Tidemand redo att flyga i finska VM-rallyt

Annons:

Pontus Tidemand fortsätter sin hittills mest hektiska säsong med ännu ett WRC-event. Formen är vässad sedan andraplatsen i Polen för en månad sedan när det nu är dags för en av säsongens höjdpunkter och ultimata farttester – Rally Finland.

Rally Finland blir Pontus och hans co-driver Emil Axelssons tredje VM-start för ŠKODA Motorsport och även den tredje tävlingen med Fabia R5 som är ŠKODAs stora nyhet för året. I de tidigare tävlingarna har det gått bra, riktigt bra till och med.

– Vi har främst varit fokuserade på att ta bilen i mål i de första tävlingarna. Den har fungerat väldigt bra och teamet har gjort ett fantastiskt jobb samtidigt som vi har haft kul under vägen. Det är kanske just det som är receptet för ett lyckat resultat, säger Pontus, som fått kliva upp på pallen både i Portugal och Polen.

Temat för sommaren är just hög fart, både händelsemässigt och bokstavligen. Efter Pontus och Emils vinst i den tredje deltävlingen i Asia-Pacific Rally Championship i Australien i mitten av juni, var det full fart mot VM i Polen, en tävling som bjöd på de högsta hastigheterna hittills i årets rally-VM. Nu är det alltså dags att fortsätta på samma spår i grannlandet.

– Med några bra tävlingar i ryggen är det klart att man är stärkt inför utmaningen och har förhoppningar om en extra kul helg, säger Pontus. Finland är ett krävande rally och kombinationen av hög fart och svåra passager ger många risker att få helgen förstörd. Men man siktar alltid på att förbättra sitt tidigare resultat och vi har jobbat hårt med våra förberedelser, inte minst med att få noterna så perfekta som möjligt. Marginalerna är små här och det är många som kommer att åka snabbt, kanske allra mest finländarna som vill glänsa inför hemmapubliken.

Annons:

Rally Finland refereras ofta till som det snabbaste rally i WRC-serien med sina jämna grusvägar genom skogar, längs med sjöar och de kryddas av enorma hopp och krön. Till skillnad från Polens mjukt flödande och rytmiska sträckor, innehåller de finska vägarna fler tekniska sektioner som avsmalnande vägar och gömda krön som ställer höga krav på koncentration såväl som perfekta noter.

Nytt för i år är att torsdagens inledande publiksträcka körs i Jyväskylä, där även serviceplatsen är belägen och som med all säkerhet kommer att förvandlas till rallyfansens Mecka under helgen. Fredagen är rallyts längsta dag med nio sträckor, däribland den legendariska Ouninpohja som är tillbaka på programmet i år, och precis som i Polen ska den klaras av utan serviceuppehåll. Lördagens åtta sträckor innehåller klassiker som Mökkiperä och Jukojärvi, medan söndagen erbjuder en sista utmaning med en sista krävande sträcka på en och en halv mil som körs två gånger. Sammanlagt omfattar de tjugo specialsträckorna nästan 320 km.

Trots att Pontus bara har deltagit i tre av de sju VM-deltävlingarna som har körts så här långt (varav de två senaste för ŠKODA), ligger han ändå sexa i den totala ställningen – endast 24 poäng efter Jari Ketomaa, som just nu är i ledning i WRC 2-mästerskapet. Ketomaa missar dock sin hemmatävling på grund av en ögonskada, men det råder inte brist på svåra konkurrenter. Omkring 25-talet bilar kommer till start i WRC 2 i helgen och förutom det stora motståndet i Pontus ŠKODA- och EVEN Managementkollega Esapekka Lappi, kommer han även få tampas mot bland andra den snabbe estländaren Karl Kruuda, förra årets juniorvärldsmästare Stéphane Lefebvre från Frankrike, norrmannen Eyvind Brynildsen och landsmannen Fredrik Åhlin.

Annonser: