Silly Season 2016: Tim Joons gillar sin GrF-Volvo

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervju med Tim Joons från Skutskärs MS som bland annat berättar om den blå färgen till teamets bilar.

Namn: Tim Joons

Ålder: 25

Ort: Skutskär

Klubb: Skutskär MS

HemsidaJoonsmotorsport.com

FacebookJoons motorsport

Hur har säsongen 2015 gått?
– Lite upp och ner, många andraplatser i början på säsongen. En bruten tävling i Kopparberg på grund av en trasig bakaxelupphängning. Sen vart det en avåkning i Nyköping, men vi kom i mål, och lite riktbänk efter det. Sen på hösten gick det riktigt skapligt, blev några vinster och lyckades få poäng att klassa upp mig till B!

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Få mycket mil i kroppen och sakta men säkert hänga med b-förarna som åker riktigt fort. Lära sig att inte göra några dumma misstag.

För 2016, har du någon serie eller cup som du vill köra?
– Kommer följa RM och FM i NNBF. Sen blir säkert några strötävlingar och Hälsingeserien är alltid rolig att åka några tävlingar i.

Tim Joons

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Det blir samma bil, Volvo 940 Grupp-F. Vi ska gå igenom den och byta lite bussningar, avgassystem och växellåda. Sen ska den gott och väl hålla ett år till.

Har du byggt den själv eller köpt den färdig?
– Byggde den nu till säsongen 2015. Skrotade min 940 VOC hösten 2014 i Sandvikens MKs  tävling Stålsvängen. Så det blev en ny kaross med en full GruppH-bur och vi flyttade över drivlinan.

Hur är det att tävla med en GruppF-bil, hur skiljer sig den jämfört med GrE och VOC Mekonomen Rally tycker du?
– Jämfört med VOC skiljer den ganska mycket. Du får ta ur inredning (homologering), sätta in buren själv med fler rör, stålspak, indragna broms/bränsleledningar, stålomspunna slangar, valfria rallyfälgar, Grupp-h lysen, tak-scoop, fritt märke på dämpare utan yttre behållare, xenonljusbox. Så det skiljer ganska mycket.

– Mot Grupp-E är skillnaden inte lika stor, dom får inte ha 4.10 bakaxel och inte chippa boxarna, och lätta svänghjul etc.

– Efter min krasch i Stålsvängen så tappade jag förtroendet till VOC. Mest på grund av onödiga grejor som till exempel inredning och KBT-buren som i mitt tycke är alldeles för klent byggd. Fräna detaljer som scoop och andra lysen ska alltid vara tillåtna i alla klasser enligt mig. Inte prestandahöjande men riktigt fränt!

Tim Joons

Den fina blåa färgen på teamets alla bilar, hur kommer det sig att det blev den färgen?
– Vet faktiskt inte varför det blev just den färgen, pappa jobbar som lackerare och antar att vi gillar blått lite extra. Hade bland annat två personbilar som vi lackade i Volvos ocean blue. Så att det skulle bli Subaru blå var nog ganska givet, sen är den väldigt läcker speciellt i kombination med silver!

Motorsport4sale tackar Tim för intervjun och önskar lycka till under 2016!