Silly Season 2016: 1300 Rallycup-mästaren Jan Erik Eriksson

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervju med 1300 Rallycup-mästaren Jan Erik Eriksson från Ludvika MS.

Namn: Jan Erik Eriksson

Ålder: 44

Ort: Ludvika

Klubb: Ludvika MS

FacebookJan Erik Eriksson Motorsport

Hur har säsongen 2015 gått?
– Helt fantastisk år. Vann 1300 Rallycup, vann FM klass 3 för NNBF och även Rallymästerskapet. Vi körde även SM-finalen med en Saab 2-Takt i RM:et. Hade sjukt kul där i Uppsala.

Hur är det att tävla i 1300 Rallycup?
– Den största anledningen till att jag åker 1300 rallycup, är att sammanhållningen är så himla kul och de är inte VM allvar. Det är alltid stenhård, man vet aldrig vem som vinner en deltävling. Det var strid på kniven in i de sista om segern, och allt avgjordes i den sista tävlingen.

– Emil Carlsson, Daniel Eriksson, Ola Strömberg och Mattias Lagström är alla väldigt snabba förare, man får inte släppa på gasen eller dutta för mycket på bromsen, då är de någon annan före direkt.

Och vad är då vinnar-receptet?
– Ordning på bilen är ett måste, så den inte stannar på tävling av nå skitfel.

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Tävla vidare med Suzukin, kör 1300 Rallycup med den och sen eventuellt något inhopp med 2-takts Saaben.

Jan Erik Eriksson

Berätta lite om ”gammel-Saaben.
– Saab 2-taktaren är en bil som jag lånar av Bengt Jonsson i Söderbärke. Det är en Saab Sport av årsmodell 1965 som levererar cirka 75-80 hästar. Toppfarten är med lite tur 140 km/h.

Maximum Attack i Rally Uppsala med Saaben. Foto: Pär Eriksson

– Jag har tävlat med bilen i Klassiska rallycupen för några år sen och slutade tvåa ett par gånger. I Uppsala nu i höstas var det bara en kul grej och vi pruta inte på gasen och ville visa publiken att de går att ha riktigt skoj med en motorsvag bil.

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Översyn av Suzukin bara, den har gått som en klocka hela året.

Jan Erik Eriksson

Motorsport4sale tackar Jan Erik för intervjun och önskar lycka till under 2016!