Silly Season 2016: Jerker Axelsson går för tredje SM-guldet

Annons

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervju med svenske mästaren Jerker Axelsson som kör för ett tredje SM-Guld med sin WRC-Subaru

Namn: Jerker Axelsson

Klubb: SMK Trollhättan

Ålder: 46

Annons

Facebook: Bike Motorsport

Berätta om säsongen som gått:

– 2015 har varit ett turbulent år men vi har tagit motgångar, rest oss och levererat ett tempo som har varit både högre och lägre än planerat.

Jerker Axelsson

Sandviken: Riktigt fin vintertävling och bra tempo = seger.

Östersund: Lite snö men sparade två stycken däck till Powerstage, men det sket sig ju, med sådant inte vi kunde påverka, tiden på sista enligt vår kamera var ruggigt bra…(förutom stoppet) tror vi blev 5a.

Karlskrona: Halvdåligt tempo fram till lördagslunchen sedan körde vi hårdare, tvåa bakom Åhlin med cirka 19 sekunder.

Askersund: Vurpade i ledning, och det följdes utav 10 dygn av hårt jobba av många bra killar. Stort TACK Boys! Vi hade tur då inget viktigt var skadat, bara kosmetika.

Linköping: Regntävling … lördag morgon var inte kul att tappa 30 sekunder på en specialsträcka. Riktigt fegt kört. Sen gick tiderna upp och ner, slutade trea med lite flyt.

Jerker Axelsson

Uppsala: Gick enligt plan, öppnade bra i mörker, tog det för lugnt på nästa, sedan lagom tempo och SM-guld nummer 2 var klart. Har ett sprint-guld också men det väger ganska lätt mot en säsong i skogen.

Vad är planen för 2016 års säsong?
– Vi ska åka SM under nästa år med nuvarande Subaru S10WRC, men det är med största säkerhet sista säsongen. Jag ÄLSKAR bilen men behöver nya utmaningar så den blir till salu direkt efter SM 2016.

Hur förbereder ni er för kommande säsong?
– Nu är grenrör, växellåda samt bak-diff i Storbritannien på genomgång.

Jerker Axelsson

– Vi gjorde även studiebesök hos några av killarna som jobbat på Prodrive när de skötte Subaru World Rally Team. Det är de som sköter min drivlina mellan säsongerna, det är både enklare, billigare och snabbare då de har alla kontakter och lösningar på problem till vettiga pengar som ingen annan.

– Vi besökte även Melvyn Evans som hyr ut Subaru WRC-bilar. Det var mycket givande då han hittat många ekonomiska och bättre lösningar efter Prodrive slutade med Subaru. Det inte han vet om en WRC Subaru är inte värt att veta. I England och Irland utgör Subaru 80% av alla WRC-bilar i startfälten, nästan ingen har råd att åka annat märke enligt Melvyn.

151208_sillyseason_jerker3

Bike Motorsport (Jerker Axelsson förare, Mattias Andersson Co-driver, Eric Hult, Carl Harrysson , Johan Jonsson Mekaniker) hälsar från Sweet Lamb … känd sträcka där Jari-Matti åkte av i år …  

Motorsport4sale tackar Jerker för intervjun och önskar lycka till med jakten på det tredje SM-Guldet i skogen!

Annons