Öbergs internationella debut sker i Tyskland

Annons:

Nästa helg blir det internationell debut från Eskilstuna MKs Algot Öberg när han och Johan Johansson drar söderut till Tyskland och Admv Lausitz Rallye.

Admv Lausitz Rallye den 9-12 oktober är finalen för det tyska mästerskapet och körs i den sydöstra delen av landet med med Boxberg O/L som huvudort och plats för service. På plats kommer bland annat Algot Rallying att vara och Pierre Skytt har intervjuat Algot inför det stora äventyret.

Öbergs internationella debut sker i Tyskland

– Det här är en grym chans och ett stort steg för hela teamets utveckling. Att få skriva egna noter och mäta sig mot den internationella konkurrensen känns helrätt för oss, berättar Algot.

Tävlingen är också kartläsaren Johan Johansson, från Valdemarsvik, första internationella start, Johan som i helgen läser i JSM i Rally Uppsala.

Annons:

– Vi åker ner på onsdagen för att förbereda oss inför helgen, fortsätter Algot.

Algot Öberg

Hela tävlingen går på grusunderlag, och det kommer att köras över 15 mil SS. I tävlingen deltar cirka 100 förare från elva nationer där Algot och Johan har startnummer 23. Med i tävlingen är också två svenska bilar till, Kjell Friberg och Jan Östh i deras Citroen C2R2 Max samt Starlet-duon Hans och Björn Gustafsson. Andra förare är till exempel Anders Gröndal, Rashid Al Ketbi, Saku Vierimaa med flera. På fredag kväll startar den första etappen som går i mörker, sedan fortsätter rallyt under hela lördagen och målgången beräknas till klockan 18.00.

Algot som kör för Eskilstuna MK kommer säkerligen att vara helladdad inför uppgiften. Tidigare i år har det vart motigt för Algots rallysatsning då flera maskinella problem satt käppar i hjulen för honom.

– Men nu är bilen genomgången och är i absolut topptrim, förklarade Algot.

Någon SM-start blev det inte för Algot.
– När en sån här möjlighet kommer gäller det att prioritera vad man vill satsa på.

Vad Algot har för målsättning med tävlingen svarar han.
– Huvudmålet med tävlingen är att komma runt och skaffa sig så mycket erfarenhet som möjligt. Men visst vore det roligt med en topp 10 placering, men motståndet är riktigt tufft, kommenterar Algot.

På lördag kväll vet vi hur det gått fört Eskilstunaföraren och förhoppningsvis öppnar det här rallyt för fler utlandsstarter i framtiden för Algot.

Ni kan följa teamet på algot.net

Mer information om rallyt på: rrc-lausitz.de

Text och Foto: Pierre Skytt

Annonser: