Silly Season 2016: Andreas Broberg byter till Fiesta

Tävlingssäsongen 2015 är till 99 % klart (Nyårsrundan i Östersund återstår) och Motorsport4sale varvar upp redan med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här intervju med Andreas Broberg från Värmdö MK.

 

Namn: Andreas Broberg

Ålder: 22

Ort: Värmdö

Klubb: Värmdö BK

Facebook: Brobergrally

Andreas Broberg

Hur har säsongen 2015 gått?
– Vi började året med en andraplacering i Skutskärs vintertävling. Rally Gotland vann vi överlägset. Tvåa i Kopparsvängen, dock snabbaste b-förare.

Andreas Broberg

– Sedan blev det en krasch i Nyköping i somras där den trogne gamla Vocaren fick sätta livet till efter 116 tävlingar. Fyra dagar senare hämtade jag hem en ny 940 som gav oss tre raka segrar följt av en andraplacering i RM-finalen trots att stötdämparen höger fram satt uppe i motorhuven under en och en halv sträcka.

Andreas Broberg

– Bortsett från kraschen så är vi sjukt nöjda med denna säsong och jag vill rikta ett stort tack till framförallt teamet som alltid ställer upp och till alla sponsorer och eldsjälar som hjälper oss med allt från pengar till kunskap och tid i garaget och på tävlingarna.

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Det blir en ny bil. Jag har köpt en Ford Fiesta ST som från början kördes av Jocke Nyman och nu under senare år av Mårten Egertz. Men om suget efter att sladda och få pokal blir för stort så kan det hända att vi hoppar in och gör comeback i VOC-klassen med lillebrorsans bil.

151122_sillyseason_andreas3

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Planen är att åka hela Stockholms DM och att komma till start i någon SM-tävling. Några strö-tävlingar blir det nog också. 2016 kommer att vara ett test-tår då jag inte har tävlat med en framhjulsdriven bil tidigare. Förhoppningen är att under slutet av året kunna vara med i den övre halvan av resultatlistorna.

Motorsport4sale tackar Andreas för intervjun och önskar lycka till under 2016 med såväl framhjulsdrivet som bakhjulsdrivet!