Ogier tog sin 33 VM-seger i premiären

Annons

Regerande världsmästaren Sébastien Ogier visade ingen nåd i VM-premiären och plockade hem både segern i rallyt och extrapoäng efter att varit snabbast på den avslutande Power stage.

Tillsammans med sin co-driver Julien Ingrassia började jakten på det fjärde raka VM-guldet direkt. Med sin tredje raka seger i Monte Carlo så kan nu den franske rallyfantomen jämföra sig med Sandro Munari som gjorde det med Lancia, Walter Röhrl med Opel, Lancia och Audi, Tommi Mäkinen med Mitsubishi och Sébastien Loeb med Citroën. Att ta tre raka segrar i Rallye Monte Carlo. Med 35 vinster på 40 VM-tävlingar har nu Polo R WRC en imponerande segerkvot av 87,5 procent.

Ogier om segern:
–  Att vinna här i Monte Carlo är känslosamt för mig. Det är obeskrivligt att vinna det här legendariska rallyt för tredje gången. Förhållandena var besvärliga. Det var så isigt och halt. Jag är verkligen lycklig över den här framgången.

– Jag vill tacka hela teamet som gjort ett fantastiskt jobb den här helgen. Mina isspioner var oslagbara. Jean Joseph Simon gjorde det här jobbet för mig för första gången i ”Monte”. Det var verkligen ett tufft jobb att ge oss exakta förutsägelser om förhållandena på vägarna. Polon gick perfekt. Många, många fans hejade på Julien och mig – det var en perfekt helg.

Annons

 

Annons