Loeb goes Rallycross med Team Hansen

Annons:

Niofaldige rallyvärldsmästaren, rekordhållaren i Pikes Peak och Dakaräventyraren Sébastien Loeb kommer att tävla full säsong för Team Peugeot Hansen i FIA World Rallycross Championship under 2016. Mästerskapet inleds i Portugal den 15 april och slutar i Argentina den 27 november.

Loeb blir Timmy Hansens lagkamrat i ett tvåbilsteam i år, där de båda kör en 550 hästkrafters 208 WRX Supercar – en kontrast till den 350 hästars 2008DKR-best som Loeb rattade genom Sydamerika och Pampas i januari. Under sitt första försök i tävlingen ledde fransmannen den första halvan av det episka 10 000-kilometersloppet.

Efter att ha radat upp fler rallymästerskap och vinster än någon annan förare, befäster flytten till rallycross den 42-årige Red Bull-förarens status som kungen av off-road.

– Jag är otroligt upprymd över den här möjligheten att få köra ett helt rallycrossmästerskap för första gången, säger Sébastien Loeb. Genom åren har jag haft turen att få köra helt fantastisk racing. Men rallycross – med så mycket motorstyrka och konkurrenskraft som i PEUGEOT 208 WRX, kombinerat med intensiteten i tävlingsformen – kommer att bli väldigt speciellt. Bilen och strategin för den här typen av racing är något helt nytt för mig, så jag har mycket att lära. Men jag hoppas kunna bli konkurrenskraftig ganska snabbt.

Samtidigt som Loeb (#9) åter igen klär sig rollen som rookie i jämförelse med sin teamkamrat Timmy Hansen (#21) som slutade tvåa i världsmästerskapet förra året – har han redan vunnit guldmedalj i rallycross på X Games 2012 i Kalifornien och kört en VM-deltävling på hemmaplan i Loheac, Frankrike, 2013.

Annons:

– Förra året visade vi att vi har potentialen att leverera resultat i serien med Timmy Hansen och Davy Jeanney, säger teamchefen Kenneth Hansen. Genom att lägga Sébastien Loeb till ekvationen kan vi bli ännu starkare. Rallycross är en av de svåraste disciplinerna att dominera, utan utrymme för misstag. Loeb har en otrolig kapacitet att anpassa sig och jag känner inga tvivel huruvida han kommer att bli en stark utmanare.

Loeb

Timmy Hansen och Sébestien Loeb kommer att bilda en fantastisk lineup i år, med målsättningen att ta hem både team- och förarmästerskapet 2016.

– Jag har sett upp till Sébastien Loeb hela mitt liv, kommenterar Timmy Hansen. Jag har till och med mött honom en gång för att få hans autograf. Så att få arbeta med honom nu är som en dröm som har slagit in. Jag har fortfarande mycket att lära mig och att få råd från honom kommer att bli fantastiskt. Jag är också säker på att han kan lära sig en del specifikt om rallycross från mig. Det är så jag hoppas att vi kan ta teamet framåt tillsammans, genom att pusha nya gränser och hjälpa varandra att växa.

Annonser: