VM-tempo väntar Fredrik Åhlin i helgen

Annons

Fredrik Åhlin och kartläsaren Morten Abrahamsen ser med spänning fram emot årets satsning i det Brittiska Rally Mästerskapet (BRC) tillsammans med det välmeriterade teamet CA 1 Sport.

Efter en riktigt fin insats i det Svenska VM-rallyt fram tills vägen svängde mer än bilen, sånt som kan hända när man kör för seger, bär det nu väster ut för Fredrik Åhlin och jakten på en titel.

– Vi ser verkligen fram emot att få köra ett helt mästerskap och motståndet är verkligen på VM-nivå. Utmanande blir självklart de skiftande underlagen där asfalten kommer bli något att bita i, säger Fredrik med ett leende.

Rallylandslagsföraren Fredrik har fått fortsatt förtroende och support av Svenska Bilsportförbundet inför säsongen 2016.

Annons

– Det händer verkligen mycket positiva saker inom förbundet för oss aktiva, det senast landslagslägret i Spanien var verkligen ett lyft – riktigt roligt, berättar Fredrik.

Team CA 1 Sport drivs av Martin Wilkinson som tidigare var förste mekaniker på M-Sport till Colin McRae och självklart samlat på sig en gedigen erfarenhet med ett bra kontaktnät i England. Martin Wilkinson säger om Fredrik:

– Det finns inget tvivel om Fredriks kapacitet och fart – det bevisade han nu senast genom att tidigt ta ledningen i klassen WRC2 i Rally Sweden. Vi ser med spänning fram emot att få köra hela BRC tillsammans med Fredrik och Morten, avslutar Martin.

– Ett riktigt bra riktmärke för årets säsong i England kommer självklart Elfyn Evans att vara. Han körde hela förra årets VM-säsong i en fullblods-WRC. Jag vill ändå understryka en ödmjukhet i årets uppgift, vi har en stor utmaning men vi skall också ha kul, avslutar Fredrik, som startar första rallyt i det engelska mästerskapet, Mid Wales Stages, nu till helgen.

5 är startnumret på Fredrik och Mortens Fiesta när de kommer att jaga (eller köra ifrån) Elfyn Evans med startnummer 1 under lördagens och söndagens sträckor.

Annons