Fredrik Åhlin vann Pirelli Carlisle Rally

Annons:

Fredrik Åhlin och Morten Abrahamsen vann Pirelli Carlisle Rally och går därmed upp i totalledning i det Brittiska Rally Mästerskapet (BRC). Team Ca1 satte allt på Jokern som ger dubbla poäng och vilken utdelning det blev för teamet!

– Vi är så glada över att få stå överst på pallen idag och dessutom tar vi över ledningen totalt i BRC, berättar Fredrik.

– Vi var helt överens om att Fredrik skulle välja att spela sitt Jokerkort till vårt hemmarally. Vi var säkra på att vägkaraktären skulle passa honom och så skönt att få beviset på att vi spelade rätt. Förarna får välja Jokern vid ett rally under säsongen vilket ger dubbla poäng för placeringen. Ca1 Sport kommer att fira Dubbelt i kväll, säger teamchefen Martin Wilkinson.

Segermarginalen för Fredrik och Morten skrivs till 27,6 sekunder före världsstjärnorna Matthew Wilsson och på tredje plats Elfyn Evans.

– Nu blir det lite rallyledigt men jag kommer att arbeta som instruktör och se till att vi kommer lika fulladdade och motiverade till nästa rally i BRC, avslutar Fredrik med ett stor leende.

Annons:

Nästa deltävling är RSAC Scottish Rally den 25 juni som körs på grus.

Annonser: