Mattias Adielsson kör för SM-guld i en nybyggd…

Annons:

Mattias Adielsson byter klass och får tillbaka en guld-codriver när han kör för guld i 2023 års Rally-SM.

Efter ett maxat rallyår 2022 som resulterade bland annat i två SM-medaljer, fabriksstyrning i Rally Sweden och en spännande totalseger i SM-deltävlingen Nattkröken blir det nu en ny satsning för Mattias Adielsson.

Men även om bilen är ny, bokstavligen, så är målsättningen i topp som vanligt och med sig får han Bosse Holmstrand som 2014 lotsade fram Göteborgaren Mattias till ett SM-guld.

Vi fick en intervju med Mattias om vad som händer i garaget och vad han siktar på under 2023.

Namn Mattias Adielsson
Klubb Göteborgs MF
Ort Göteborg/Hindås
Co-driver Bo Holmstrand
Sponsorer ScreenCapital, AutoCirc, Yokohama, Hjulbutiken, Autoexperten, Mp5 Sweden, Pogab, Bengts Motorservice, Pitan AllService, CTEK, Trendab, MT i Grums, Dunlop Hiflex, SimRig Sweden, AA simulation, Endless Brake Technolgy, Skyltia.
Bil Toyota Corolla Grupp HB
Motor Fridafors Special
Transmission Tractive
Väghållning Rieger av TechPro i Kil.

Annons:

Berätta om säsongen 2022 och hur den gick.
– Säsongen inleddes tidigt med tester i januari och vi kom väl förberedd till Boden. Tyvärr tog det slut efter två sträckor med ett motorras. Bilen fick ett komplett nytt Motorpaket av MSport och stod redo för Svenska Rallyt, ett VM där jag fick möjligheten att köra för VM poäng för MSport.

Mattias Adielsson i Rally Sweden 2022

– Tyvärr hade vi en strulig testdag med en avåkning i slutet som skapade mycket stress inför rallyt. Därefter hade vi en hel del småstrul och misstag på vägen, och tyvärr avslutades det med ett kopplingshaveri sista dagen. Ett rally där vi hade enormt stora förväntningar, kanske för höga ställda mål och pressen blev för stor.

– Men efter vintersäsongen laddade vi på med ett tidigt grustest och sen resulterades de i två SM-medaljer och en totalseger i Nattkröken och en jäkla fight med PG och Anders hela vägen in till mål! Att få avgöra så på en powerstage med tiondelarna som skiljde inför var grymt kul och att det var PG gjorde ju inte saken sämre.

Nu väntar ny säsong, vad kommer du att köra för bil?
– Jag kommer att köra en helt nybyggd Corolla som ägs av Pitan, en otroligt välbyggd och skall vara de värsta som går att få på en Corolla. Så materialet är inget jag kommer kunna skylla på om inte målet med SM guld 2023 nås i trimmat 2wd.

Mattias Adielsson

– Kul är också att jag får tillbaka Bosse Holmstrand i bilen vilket känns oerhört tryggt då vi tog SM-guld tillsammans 2014. Vi känner varandra och jag kan fokusera på körningen till hundra procent.

Vad har du för tävlingsplaner för 2023?
– SM, tävlingar som hör till för att vara förberedd och eventuellt en start i den svenska EM-deltävlingen (Royal Rally of Scandinavia, reds. anm.).

Mattias Adielssons nya Toyota Corolla(OBS – bilens design är inte klar ännu, den kan komma att se annorlunda ut när den är färdig-stripad.)

Vad har du för målsättning?
– SM-guld.

Vi tackar Mattias för intervjun och hoppas att han och Bo får en lyckad reunion i jakten på guldet i Rally-SM. Häftigt kommer det att bli.

Annonser: