Silly season 2015: Robin Norling utmanar i 1300 Rallycup

Annons

Tävlingssäsongen 2015 närmar sig och Motorsport4sale varvar upp med lite Silly season-intervjuer med olika förare och team runt om i vårt avlånga land. Här Robin Norling från Smk Nyköping.

Namn
Robin Norling

Ålder
19

Ort
Nyköping

Annons

Klubb
Smk Nyköping

Robin Norling utmanar i 1300 Rallycup

Hur har säsongen 2014 gått?
– Jag har endast åkt två stycken rallytävlingar under 2014, dels en tävling som kartläsare i en 240 VOC som jag och min svåger delar på. Men i slutet av oktober så inhandlades en Suzuki Swift Mk1 som jag körde Hjerpes Maskincentra Sprinten med vilket resulterade en 7:e plats av 14 i klassen, det var även min första tävling i min rallykarriär.

– Annars har jag åkt folkrace, körde min första tävling 2012 sedan har jag tävlat fram tills nu, men tar nu en paus från det. Men jag kommer ändå att skruva med folkracebilar och hjälpa min syster som ska köra sin andra säsong.

Vad har du för planer och mål för 2015?
– Åka hela Suzukicupen (1300 Rallycup) samt några andra tävlingar runt om i Sverige. Mitt mål med 2015 är att vi ska försöka komma in i allting i rallykretsarna och börja bygga upp ett tempo vartefter.

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2015?
– Det blir som sagt en Suzuki Swift Mk1 GTI vi ska åka med hela 2015, förberedelserna är i fullgång och just nu jobbar vi med en ny design på bilen.

Motorsport4sale tackar Robin för intervjun och ser fram emot att se Suzukin på bredsladd under 2015!

Annons