Joakim Björnsson inför EMK-kannan 2020

Lördag den 12 september körs EMK-kannan, och vi passar på att intervjua Joakim Björnsson inför tävlingen som kommer till Eskilstuna med sin gula Mitsubishi.

EMK-kannan är alltid en populär tävling som lockar populära cuper, stort startfält och mycket publik. Allt detta på häftiga, vackra och spektakulära vägar i det sörmländska landskapet.

Men i år blir det annorlunda, inga cup- eller mästerskapspoäng och tävlingen är publikfri. Dock är det många bilar till start och vägarna ser ut att bli lika fina som tidigare.

En av de som kommer till start är Joakim Björnsson som kommer till EMK-kannan med andraplats totalt i Brukssvängen i bagaget. Vi har fått chansen till intervju och ta pulsen.

Namn
Joakim Björnsson

Klubb
Kolsva MS

Co-driver
Ida Lidebjer Granberg

Klubb
Asarums MS

Bil
Mitsubishi Evo

Startnummer i EMK-kannan 2020
103

Har du hunnit tävla/träna något under vårens tävlingsuppehåll?
– Jag har inte tränat något alls under våren med bilen.

Är bilen uppdaterad inför EMK-kannan med något?
– Inför EMK-kannan så har vi gjort den sedvanliga servicen samt bytt stödlager, gjort en hjulinställning samt lagt på nya däck, Hankook, på bilen.

Vad är målsättningen med tävlingen?
– Målsättningen är att åka i ungefär samma tempo som senast i Hallstahammar och lära sig bilen mera. Så får vi se hur långt det räcker.

Har du fler tävlingar planerade för resten av året?
– Vi kommer åka flera tävlingar i år men inte riktigt bestämt vilka, vi tar en tävling i taget.

Team Björnsson i garaget

– Jag måste jag få skryta om mina duktiga teammedlemmar Lennart Ångman, Robbin Ericsson, Lucas Björnsson och Maria Björnsson som gör allt detta möjligt samt mina sponsorer Ica supermarket, Kolsva handel, Däckspecialisten Köping och Kolsva vattenskärning. Och min duktiga co-Driver Ida Lidebjer Granberg.

Vi tackar Joakim för intervjun, önskar lycka till på de sörmländska vägarna.