Silly Season 2016: Landsinsamling ger ny spis i 142 Blå

Annons

Tävlingssäsongen 2015 är snart klar och Motorsport4sale varvar upp med Silly season-intervjuer inför 2016 års spännande säsong. Här en intervju från norr med Curt Jonsson från Sikfors SSK.

Namn: Curt Jonsson

 

Ålder: 60+

Annons

Ort: Sikfors

Klubb: Sikfors Skidklubb, SSK

Hur har säsongen 2015 gått?
– Massor med motortrassel! Lite fakta om 142-Blå´s motorbekymmer: Den byggdes säkert på 90-talet och renoverades då vi byggde 142-Blå 2012, sen kördes den under 3 år med bland annat 2 Midnattssolsrallyn och i Västerås 2014 drog den i sig en massa damm då vi låg bakom framförvarande i nästan en mil.

Team 142 Blå

– Därefter renoverades den och på Midnattssolsrallyt 2015 sprack vattenpumpen utanför Uppsala, vilket ledde till våldsam överhettning på SS 14. Vid hemkomst rev vi motorn och inspekterade det vi kunde och bytte diverse delar samt renoverade övrigt. Vid inkörningen började den dra i sig vatten. Desperat byttes toppackning men ingen förbättring.

– Då letade vi en annan topp och hoppades att sprickan var i toppen och inte i blocket. Ingen tid fanns att preparera toppen inför Rally Uppsala. Under den tävlingen kom 142-Blå endast en bit in på SS 4 innan allt exploderade – tre hål i blocket. Vi tror att treans vevstake hade blivit utmattad vid den våldsamma kokningen tidigare under sommaren och helt sonika gick av utan att vi hade varvat speciellt mycket, som man också kan höra av filmerna.

– Så nu med massor av snälla och givmilda människor runt om i landet har vi möjlighet att bygga en helt ny spis. Alltså 142-Blå har inte avverkat fler än en motor! Många rader blev det men diverse påståenden får inte bli oemotsagda.

– Men viktigast av allt så har 142-Blå kul, eller som vi brukar säga ”RÄJS for FUN!

Team 142 Blå

Vad har du för planer och mål för 2016?
– Att hinna stoppa i en effektfull, körbar och hållbar spis. Vi hoppas att få testa den vid SM-veckan i Piteå under sista veckan i januari 2016.

– Sedan blir det några mindre rallyn och racingspecial i norr innan vi än en gång utmanar södern vid Midnattssolsrallyt 2016. Avslutar säkert året med lite åkning på hemmaplan.

Team 142 Blå

Blir det en ny eller uppdaterad bil för 2016?
– Maskinen blir i alla fall ny, i övrigt får vi se om det är annat som måste åtgärdas.

Team 142 Blå

Motorsport4sale tackar Curt för intervjun och ser fram emot nya strapatser och rapporter från Team 142 Blå!

Annons