Christoffer Jacobsson inför EMK-kannan 2020

Annons

Lördag den 12 september körs EMK-kannan, och vi passar på att intervjua Christoffer Jacobsson inför tävlingen som kommer till Eskilstuna med sin BMW 318i (E30).

EMK-kannan är alltid en populär tävling som lockar populära cuper, stort startfält och mycket publik. Allt detta på häftiga, vackra och spektakulära vägar i det sörmländska landskapet.

Men i år blir det annorlunda, inga cup- eller mästerskapspoäng och tävlingen är publikfri. Dock är det många bilar till start och vägarna ser ut att bli lika fina som tidigare.

En av de som kommer till start är Christoffer Jacobsson som är tillbaka med sin BMW där karriären tog fart för 10-talet år sedan. Vi har fått chansen till intervju och ta pulsen.

Annons

Namn
Christoffer Jacobsson

Klubb
Gotlands MF BK

Co-driver
Tobias Steen

Klubb
Gotlands MF BK

Bil
BMW 318i (E30)

Startnummer i EMK-kannan 2020
212 (efteranmäld)

Christoffer Jacobsson tar APEX med BMWn

Har du hunnit tävla/träna något under vårens tävlingsuppehåll?
– Jag har åkt tre stycken tävlingar, sprintar och minirally, här hemma på ön under sommaren. Bäst gick det på Sommarspecialen den 11 juli där vi var trea totalt och bästa 2wd före Sebastian Johansson.

Är bilen uppdaterad inför EMK-kannan med något?
– Bilen är min gamla BMW som jag började med 2007, vi har mest gjort i ordning den. Den har haft några ägare som inte riktigt skött bilen så som jag vill. Nu är den riktigt fin och fungerar felfritt. (Hittills, lägger Christoffer till) Köpte tillbaka den under fjolåret efter att ha sålt den 2009.

Vad är målsättningen med tävlingen?
– Målsättningen är att komma runt och få åka lite efter noter igen, har inte kört klokt på några år nu. Funkar allt så kan det med flyt bli ett skapligt resultat.

Har du fler tävlingar planerade för resten av året?
– Övriga delar av säsongen vet jag inte så mycket om. JR Motorsport Pokalen den 10 oktober vet jag i dagsläget att det blir. Nästa år kör vi en nybyggd Fiesta i Grp H.

Vi tackar Christoffer för intervjun, önskar lycka till på de sörmländska vägarna. Och vi hoppas kunna få återkomma om Fiesta-bygget för Grupp-H.

Annons