Reportage: Brukssvängen 4 maj 2014

Annons:

Tre specialsträckor stod på programmet för det drygt 60-talet anmälda till Brukssvängen som var premiären av AutoExperten Rallycup. Segern gick till Gnesta och Michael Holmgren.

 

Tre sträckor på sammanlagt 10 kilometer var vad de 60-talet anmälda till MSK Hammarens tävling Brukssvängen hade att genomföra. Start och mål var förlagt till Ponsse i Surahammar. Tävlingen var premiären för 2014 års upplaga av AutoExperten Rallycup.

Det blev en favoritseger genom att Gnesta MKs Michael Holmgren med klubbkompisen Lukas Åkesson körde hem totalsegern i sin Mitsubishi. Näst snabbast i fältet blev Ola Axelsson med sin Appendix-Volvo och Sofia Ydrefalk från Laxå MK som codriver. Volvo även på tredjeplatsen genom Patrik Larsson och Kristoffer Nordlund tävlandes för Gnesta MK, de var fyra tiondelar före Fagersta-duon Tommy Wikström och Nicklas Persson i Golfen.

Hela resultatlistan hittar du här.

Annons:

Nu följer ett minireportage med depåbilder, incarlänkar och ett kort men fartfyllt filmklipp på vinnarbilen.

 

140504_brukssvangen_1n
Vi börjar med en föråkare, Jesper Forsell på plats i en Grupp-H Volvo 940.

140504_brukssvangen_1o
Fräna Golfar från Fagersta tar aldrig slut, här i C-2wd kom Stefan Bergman och Peter Knutar till start och de kom, sågs och segrade.

140504_brukssvangen_1m
Femma i C-2wd blev Tomas Lindeqvist och Farkas Mihaly från Haninge MK.

140504_brukssvangen_1h
Fredrik Undin och David Höglund tävlandes för SMK Sala blev tvåa i ”C Gr N 0-1400 ccoch VOC Mekonomen Rally och Gr F RWD”, de blev slagna med tre sekunder av Jessica och Dick Larsson från Rasbo MK.


Nu har ni chansen att åka med i en Citroén Xsara. Henrik Oscarson och Fredrik Åhs från Västerås MS gav allt på SS3 och de blev fyra i B-2wd.

140504_brukssvangen_1f
Martin Lindberg från Skutskärs MS tävlar flitigt med nya Fiestan och det kommer att ge belöning när han kommer underfund med framhjulsdriften. Här i Brukssvängen blev det en sjunde plats i A2wd. I högerstolen satt Dennis Holmgren.

140504_brukssvangen_1g
Den här mulliga Forden kördes av Johan Andersérs och Jimmy Millberg från SMK Sala, och den lät lika häftigt som den såg ut. De blev tvåa i Appendix-klassen.

140504_brukssvangen_1L
Trea i A2wd blev Stefan Palmér och Benny Eriksson från Fagersta MK i sin fina Opel Manta som man inte kan titta sig mätt på.


Här kan ni åka med vinnarbilen i A2wd, Patrik Larsson och Kekke Nordlund i deras Volvo 240, på SS2.

140504_brukssvangen_1k
Näst snabbast i 4wd blev Fredrik Alsdal och  Morgan Vädel tävlandes för SMK Arboga i deras Evo-X.

140504_brukssvangen_1i
Mer ögongodis i Appendix-klassen.

140504_brukssvangen_1j
Stefan Nilsson och Ann-louise Forslund kom till start i den här fina Volvon, och de blev trea till slut.

140504_brukssvangen_1e
Åttonde plats i C2wd togs av Oscar och Michael Vöks från MK Kopparberg.

140504_brukssvangen_1c
Mikael Wisti från Fagersta MK var bland de snabbaste totalt på SS1, men det blev inga fler tider Wisti och codrivern Patrik Wiik från hemmaklubben MSK Hammaren. Därför blev det ingen kamp in på mållinjen mot …

140504_brukssvangen_1d
… Ola Axelsson från Västerås MS som vann Appendix-klassen och blev tvåa totalt tillsammans med codrivern Sofia Ydrefalk från Laxå MK.

Brukssvängen 2014
Pontus Nilsson och  Mathias Cederstam från SMK Nyköping tappade många minuter på SS2 men de kom i mål i alla fall i B2wd.


Här får ni chansen att åka BMW, häng med Pontus och Mathias på korta SS1.

140504_brukssvangen_1b

Det borde vara obligatoriskt med minst en Saab V4 i rallytävlingar, här är det Kenth Widén och Crister Boman från Enköpings MK som bidrog med rallyhistoria med sin ögonsten som blev fyra i Appendixklassen.

Vi avslutar med vinnarbilen och hur man tar en högersväng på sladd. Michael Holmgren är anmäld till nästa deltävling som körs nu på lördag, då SMK Sala arrangerar Morgongåvasvängen. Första start är klockan 11.oo. Läs mer info om tävlingen på SMK Salas hemsida.

Annonser: